Jitrnice
Jitrnice je populární i tradiční jídlo, které přináší domácí zabijačky i průmyslové masny. Můžete si jej připravit doma přesně takové, jaké milujete vy i vaše rodina. Už přemýšlíte, s čím si ji dáte?
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso obereme od kosti a pomeleme na mlýnku, ochutíme kořením, přidáme namočené rohlíky v polévce, zamícháme a ochutnáme.
Krok 2: Pokud je vše podle naší chuti, přidáme pomletá syrová játra a naplníme hmotu do střev.
Krok 3: Vložíme do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90 °C vaříme do doby, než jitrnice vyplavou na povrch. Necháme asi 5 minut v polévce, pak vyjmeme.
Krok 4: Jitrnice opláchneme studenou vodou a rozložíme na chladném místě.
Zveřejněno 5. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Moje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 52 minutami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 5 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 6 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 21 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 22 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Tématické fráze:
jitrnice recept,
jitrnice,
výroba jitrnic,
recept na jitrnice,
jitrnice, jelito recept,
pečené jelito,
recept jitrnice,
pečení jelit,
jak se dělají jitrnice,
příprava jitrnice,
jitrnice a jelita recept,
pečená jitrnice,
jitrnice výroba,
peceni jelita,
pečená jelita,
vyroba jelit,
pečení jitrnic,
pečené jitrnice a jelita,
příprava jitrnic,
jitrnice a jelita
Suroviny:
hlava vepřová,
koleno vepřové,
nožička vepřová,
kůže vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek
Komentáře (35)
No, je to podle regionu...
...u nás by vás hnali oba dva!
Zdravím . Milan P.
prostlý nebo podbrušnicí, která je v místě bradavek, ale tu používám k výrobě paštiky.