Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 071 kJ / 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,68 g |
Tuky | 19,64 g |
Vláknina | 29,46 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 97,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočkové ragů: Čočku namočíme cca na 2 hodiny před vařením. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, koř. zeleninu na kostičky. V hlubší pánvy orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu a dál restujeme. Poté přidáme scezenou čočku a podlijeme vývarem. Čočku vaříme téměř do měkka a poté zahustíme jížkou. Provaříme cca 10 minut. Hotovou čočku dochutíme balsamikem, cukrem, solí, peprem, čerstvou citr. kůrou a nakonec přidáme nasekanou čerstvou mátu. Před podáváním přimíchame oříšek másla.
Krok 2: Losos: lososa osolíme, opepříme. Stranu s kůží posypeme moukou a dáme opéci do rozpálenéhooleje na 3-4 minuty. Přidáme zbylý rozdrceny česnek a tymián. Filety opečeme krátce i z druhe strany. Pánev odstavíme a nechame jeste chviličku "dopéct" Před podáváním pokapeme lososa citr. štávou.
Zveřejněno 19. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Filety z lososa s čočkovým ragu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9pz
Moje poznámka
Filety z lososa s čočkovým ragu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9pz
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 4 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 6 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 7 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 9 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 11 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 5 minutami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 1 hodinou
Bublanina
alenalentz před 2 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 3 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 3 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 5 hodinami
Bleskové rohlíky
Lidusenkaf před 6 hodinami
Kynutý meruňkový táč
Rapljan před 6 hodinami
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
TondaJ před 6 hodinami
Tématické fráze:
losos s čočkovým salátem,
recept na filety z lososa,
čočkové ragú s lososem,
losos wikipedie,
význam slova ragú,
větvička,
losos na čočce,
candáta s čočkovým salátem,
lososove ragu,
losos na čočce recepty,
recepty na filety z lososa,
wikipedie.cz filety,
filety z lososa,
těsto s jížkou,
ragů z čočky s lososem,
jak opeci lososa,
čočkové lůžko recept,
ragu z čočky a zeleniny,
čočkové ragú s rybou,
ryba pecena na panvy
Suroviny:
losos,
čočka,
zelenina kořenová,
cibule,
česnek,
vývar kuřecí,
citron,
máslo,
mouka,
cukr,
tymián,
sůl,
pepř černý,
ocet balsamiko,
máta čerstvá,
olej
Komentáře (10)
Pre istotu som trochu pobehala kde tade, a nenašla som jediný výklad toho jedla, kde by nebolo mäso :
http://www.fajnsmekr.cz/slovnicek.aspx
http://www.domarada.sk/news/gastronomicky-slovnik-...
http://slovnik.vareni.cz/hledat/r/
http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=rag%...
http://www.kucharka.sk/slovnik/ragu-2
To len niekoľko odkazov.
tejaja:
Ano, je to čočka se zeleninou, také tak dělávám. Ale "ragú" v názvu, to zní velkolepě
RAGÚ nemusi být nutně jen z masa...