Daňčí ragú
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit chuť, tak snad bude chutnat i vám.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 532 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,05 g |
Tuky | 191,29 g |
Vláknina | 30,55 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 2,51 g |
Sůl | 6,08 g |
Sacharidy | 48,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Na sádle opečeme kořenovou zeleninu. Krátce na to přidáme slaninu.
Krok 3: Když se směs začne lehce připékat, přidáme cibuli.
Krok 4: Když i cibule začne zlátnout, vložíme do kastrolu osolené a opepřené daňčí maso. Krátce ho opečeme, aby se zatáhlo.
Krok 5: Maso vyjmeme, přidáme mouku a zlehka opražíme.
Krok 6: Přidáme koření (já používám čajové sítko, které z hotového pokrmu snadno vyjmu), rajčatový protlak a podlijeme vínem.
Krok 7: Vložíme opět maso a vše jen velmi zvolna dusíme. Vývar nebo vodu přiléváme dle potřeby.
Krok 8: Přibližně v polovině dušení přidáme brusinkový kompot a marmeládu.
Krok 9: Když maso změkne, necháme vše pod pokličkou deset minut dojít nebo ragú necháme odležet do druhého dne. Podáváme s knedlíky.
Zveřejněno 7. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Daňčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L28W
Moje poznámka
Daňčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L28W
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 15 hodinami
Tématické fráze:
dančí guláš,
recepty z daňčího masa,
ragu,
danči recepty,
daňčí maso,
ragů z daňka,
daňčí maso recepty,
daňčí ragú na víně,
daňčí,
dančí guláš recept,
ragú recept,
recept na danči maso,
recepty na daňčí maso,
dančí recept,
recept na ragu,
recept na daňčí guláš,
nejlepší guláš z daňčího,
recepty na dančí,
dančí guláš na červeném víně,
recept na danci
Suroviny:
maso dančí,
sádlo,
slanina,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
koření hřebíček,
skořice,
badyán,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
víno červené,
vývar masový,
kompot brusinkový,
marmeláda třešňová,
mouka,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (14)