Steak z hovězího pupku – flank steak
Máte-li po ruce kousek kvalitního hovězího pupku, připravte si dokonalý flank steak. Základní recept je velmi rychlý a jednoduchý. Abychom výtečnou chuť masa nepřebili, k dochucení nám stačí sůl, pepř a kapka oleje.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 929 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,00 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z hovězího pupku – flank steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ln5v
Moje poznámka
Steak z hovězího pupku – flank steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ln5v
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
hovězí pupek podle pohlreicha,
hovězí pupek,
hovězí pupek recepty,
hovězí steaky připrava,
hovězí steak podle pohlreicha,
hovězí pupek recept,
hovězí pupek na grilu,
hovezi pupek steak,
hovezi pupek steak recept,
flam steak,
flank steak na grilu,
recept hovezi pupek steak,
hovězí steak pohlreich,
co je hovězí pupek,
flan steak,
hovězí steak příprava,
hovezi pupek cena,
hovězí steak,
recept na hovezi pupek,
hovezi pupek na gril
Suroviny:
pupek hovězí,
sůl hrubozrnná,
olej,
koření
Komentáře (36)
Důvod - v restauraci, kde kuchař opravdu ví, co dělá (vyzkoušeno opakovaně), jsem si v pátek dala flank steak...měla mne "trknout" cena jídla, 275 Kč, steak 200 g....pokud se cena vyzrálého kvalitního flanku pohybuje kolem 700 kč/kg tak to jaksi nesedí...kuchař s flákotou dělal co mohl, ale bylo to fakt pro argentinskou dogu
Takže bych asi s domácí minutkovou přípravou pupku byla hooooodně opatrná na výběr masa....
i na maso z obou stran.Maso dej na pánev a až se tzv.odlepí, tak ho otoč a dívej se na šťávu, která z něj bude vytékat.Čím tmavší,tím více je propečený.Potom ho dej dotáhnout do trouby na 55 st. na 5 min. max.Před podáváním dochuť čerstvě mletým pepřem.Až ho ochutnáš,tak se zblázníš,to ti garantuji.Pokud to nezvládneš, tak v Hotelu Sloup můžeš ochutnat i jiné steaky než flank,třeba ball tip nebo top blade
Pro ty co si dávají hovězí steaky propečené-dejte si raději řízek.
Major
***
Máme vakuovačku a jeden potomek si pořídila sous vide (su víde) https://www.idnes.cz/hobby/domov/vareni-sous-vide....
Jsem jak biblický Tomáš
Doposud pro mě byla příprava stejků jako hrát ruletu
Vakuovaný pupek šetrně "uvařený" ve folii vytemperujeme (nebo můžeme uložit do mrazáku a stejným způsobem použít posléze), osušíme, potřeme olejem, vložíme na ROZPÁLENOU pánev (bez tuku!) a opečeme do hněda (cca 2 minuty + 2 minuty) Pokud je flákota tlustější, tak ji dáme na pár minut do tepla (do 100°C), Pak osolíme, opepříme, pokrájíme přes vlákna na plátky a podáváme. Maso má asi 2 mm kůrčičku a vo vnútri je nádherně starorůžové (což choulostivějším náturám může trošku vadit)
Je to jedna báseň
***
Kachnička, že aby měla chrumkavou kůžičku, tak chvilku spočinula pod rozpáleným grilem
... dík, ale já jsem už "velkej kluk" a obhájím se sám
http://www.titanovepanve.cz/recepty/grilovani/40-...
.... velmi vtipné - zkuste se podívat kdo je podepsán pod receptem
Souhlasím s 6 minutami z každé strany, nemám ráda, když mi z masa cáká krev, ať si to klidně někdo považuje za barbarství. Když jsem jedla v El barrio flank steak naposledy, měla jsem chuť na úplně propečené maso a nadhodila jsem číšníkovi, že to asi je považováno za barbarství. Dostalo se mi odpovědi, že to záleží na chuti každého jednotlivce. A zcela barbarsky jsem tu dobrotu tentokrát zapila bílým nikoliv červeným vínem značky Antarés. Vrcholný gurmánský zážitek.
6 minut je barbarstvo!!!!