Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 793 kJ / 2 341 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,30 g |
Tuky | 28,30 g |
Vláknina | 36,70 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 2,25 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 395,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kuřete vykrojíme prsa, ta zpracujeme dle vlastního uvážení, řízky, čína atd. Pokud děláme slepici, necháme ji celou a nebo prsa uděláme na paprice, záleží na tom, jak se rozhodnete. Zbytek kuřete dáme vařit do menšího množství studené vody, osolíme, až voda začne vařit, protože jinak se sůl usazuje na dně a ničí nám nádobí, přidáme koření, jako kdybychom vařili polévku. Pokud budeme mít čas, necháme vařit mírně, ale co nejdéle, aby byl silný vývar. Maso by mělo úplně odpadat od kostí a krkovička též, aby měkká byla.
Krok 2: Pak vyndáme maso, vyjmeme koření, vývar buď odlijeme nebo zredukujeme na takové množství, aby se v něm daly uvařit celé těstoviny se zeleninou a nemuseli jsme nic už slívat. Po dobu vaření těstovin musíme míchat, protože té tekutiny je tam mnohem méně, než jak je obvyklé. Když máme těstoviny uvařené, s částí vývaru počítáme i na zeleninu, tudíž to bude trochu řídší směs, nyní vsypeme do toho základu nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, i drobně pokrájený pórek a necháme zeleninu jen pod pokličkou těstovinách dojít, je zbytečné to už vařit, ať se zbytečně nepřipravujeme o vitamíny
Krok 3: Mezitím obereme maso od kostí, nakrájíme krkovičku a dáme zpět k těstovinám. Vše promícháme, přidáme drcený kmín, mletý pepř a utřený česnek se solí, kdo chce, přidá trochu podravky. Toto vše pak dáme na vymaštěný pekáč a v troubě zapečeme.
Zveřejněno 25. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře či slepice úplně do mrtě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gvjr
Moje poznámka
Kuře či slepice úplně do mrtě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gvjr
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 4 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 4 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 4 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 8 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 2 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 3 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 6 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 6 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 6 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 7 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 7 hodinami
Pikantní kuřecí křídla
vakl1 před 7 hodinami
Hrnková buchta
Fatima2 před 7 hodinami
Tématické fráze:
čína ze slepice,
slepice recept,
zapečené těstoviny se slepicí,
co s uvařeným slepičím masem,
co uvarit ze slepice,
těstoviny se slepicí,
řízky ze slepice,
slepičí prsa,
recepty co ze slepice,
prsa ze slepice,
slepice recepty,
těstoviny pro slepice,
vývar ze slepice,
recepty ze slepice,
slepice jako čína,
vařím kuře,
vývar ze slepice,
recepty slepice,
co uvarit z prsou ze slepice,
prsa ze pro slepice
Suroviny:
kuře,
krkovice uzená,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
mrkev,
celer,
pórek,
libeček,
těstoviny,
česnek
Komentáře (7)