Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 598 kJ / 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,97 g |
| Tuky | 26,59 g |
| Vláknina | 7,14 g |
| Cholesterol | 2,49 g |
| Sodík | 380 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 41,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí játra odblaníme, překrájíme na větší kousky a na cedníku důkladně propláchneme. Necháme dobře okapat.
Krok 2: Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do sklovita. Během restování přidáme rozmarýn, aby v horkém tuku hezky zavoněl.
Krok 3: Vsypeme okapaná játra a za stálého míchání je krátce opečeme.
Krok 4: Zalijeme bílým vínem, zmírníme plamen a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Po chvíli jeden kousek jater rozkrojíme, abychom zjistili, zda jsou už dostatečně tepelně upravená (nesmí z nich vytékat krev ).
Krok 5: Stáhneme z ohně, vmícháme čerstvé máslo a necháme chvíli zchladnout.
Krok 6: Pak vše rozmixujeme do požadované konzistence ( někdo má rád paštiku jemnou, někdo spíše hrubší, záleží na osobních preferencích ).
Krok 7: Do rozmixované, ještě teplé paštiky, vmícháme kapary, nakrájené olivy a sušená rajčata. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Krok 8: Paštiku přendáme do formiček a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
Zveřejněno 1. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Středomořská paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pqj6
Moje poznámka
Středomořská paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pqj6
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou naplní
Přidáno před 58 minutami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční košíčky
Přidáno před 2 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 4 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 5 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 10 minutami
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 36 minutami
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 1 hodinou
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 2 hodinami
RETRO pudink
radimlaska10 před 2 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 3 hodinami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 3 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 7 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 9 hodinami
Tématické fráze:
paštika s kapary,
paštika z kuřecích jater,
formičky na paštiku,
paštika s bílým vínem,
recepty kuřecí játra,
játra na cbulce,
pečená paštika z kuřecích jater,
kuřecí paštika s vínem,
kuřeccí játra s kapary,
kuřecí paštika s kapari,
paštika z kuřecích jater s kapary,
kuřecí paštika,
kapary do pastik,
paštika z vepřových jater s kapary,
hrubá játrová paštika recept,
pečená paštika z kuřecích jater a bůčku,
paštika z kuřecích jater recept,
recept pastika s bilym vinem,
domácí středomořská paštika,
kuřecí játra na cbulce s vínem
Suroviny:
rajče sušené,
cibule červená,
játra kuřecí,
víno bílé,
rozmarýn,
máslo,
olivy černé,
rajče sušené,
kapary,
sůl,
pepř
Komentáře (5)