Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 598 kJ / 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,97 g |
| Tuky | 26,59 g |
| Vláknina | 7,14 g |
| Cholesterol | 2,49 g |
| Sodík | 380 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 41,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí játra odblaníme, překrájíme na větší kousky a na cedníku důkladně propláchneme. Necháme dobře okapat.
Krok 2: Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do sklovita. Během restování přidáme rozmarýn, aby v horkém tuku hezky zavoněl.
Krok 3: Vsypeme okapaná játra a za stálého míchání je krátce opečeme.
Krok 4: Zalijeme bílým vínem, zmírníme plamen a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Po chvíli jeden kousek jater rozkrojíme, abychom zjistili, zda jsou už dostatečně tepelně upravená (nesmí z nich vytékat krev ).
Krok 5: Stáhneme z ohně, vmícháme čerstvé máslo a necháme chvíli zchladnout.
Krok 6: Pak vše rozmixujeme do požadované konzistence ( někdo má rád paštiku jemnou, někdo spíše hrubší, záleží na osobních preferencích ).
Krok 7: Do rozmixované, ještě teplé paštiky, vmícháme kapary, nakrájené olivy a sušená rajčata. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Krok 8: Paštiku přendáme do formiček a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
Zveřejněno 1. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Středomořská paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pqj6
Moje poznámka
Středomořská paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pqj6
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 2 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 3 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 3 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 50 minutami
Těsto na pizzu
[email protected] před 1 hodinou
Tvarohová pizza
veronika_straka před 2 hodinami
Salát Coleslaw
ivanc před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 2 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 2 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 3 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 3 hodinami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 3 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 3 hodinami
Tématické fráze:
paštika s kapary,
paštika z kuřecích jater,
formičky na paštiku,
paštika s bílým vínem,
recepty kuřecí játra,
játra na cbulce,
pečená paštika z kuřecích jater,
kuřecí paštika s vínem,
kuřeccí játra s kapary,
kuřecí paštika s kapari,
paštika z kuřecích jater s kapary,
kuřecí paštika,
kapary do pastik,
paštika z vepřových jater s kapary,
hrubá játrová paštika recept,
pečená paštika z kuřecích jater a bůčku,
paštika z kuřecích jater recept,
recept pastika s bilym vinem,
domácí středomořská paštika,
kuřecí játra na cbulce s vínem
Suroviny:
rajče sušené,
cibule červená,
játra kuřecí,
víno bílé,
rozmarýn,
máslo,
olivy černé,
rajče sušené,
kapary,
sůl,
pepř
Komentáře (5)