Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení guláš s povidly a skořicí

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 927 kJ /
700 kcal
Bílkoviny99,83 g
Tuky16,14 g
Vláknina10,06 g
Cholesterol 203 mg
Sodík 3,03 g
Sůl7,58 g
Sacharidy36,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji orestujeme dozlatova. Krok 2: Přidáme maso, koření a chvilinku orestujeme, ale jen tolik, aby nám paprika nezhořkla a zalijeme cca 2 dcl vody. Krok 3: Přidáme protlak, povidla a masox a táhneme cca 80-90 minut, do změknutí masa. Krok 4: Podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a provaříme. Příloha, knedlík, popřípadě chleba.

Zveřejněno 15. 12. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept jsem našla va webu Vareni.cz a je oceněn jako nejlepší guláš. Můžu potvrdit :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5nY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5nY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Super recept,výborná chuť,dělala jsem ze srnčího s karlovarským knedlíkem. Super.:yes::yes:

jana54: Děkuji :-)

pazderka83: Moc děkuji! Jsem ráda, že chutnalo. :-) A super foto :-)

Vynikajici :-! :yes: Dovolila jsem si pridat fotecku.

varilamyskakasicku: Já teď mám kančí. Dančí jsem asi přehlídla;-)

Jana Remkova: už jsem dnes sehnala i kančí i dančí tam v Alberetu, i jehněčí kýtu, díky za tip:-K:-K:-K

Anna Kocikova: Já jsem uvažovala o brusinkové, ale nakonec jsem dala ta povidla:-)

Jani gulášek má i parádní barvičku:-*O chuti nepochybuji:-p:yes:Skořici používám,ale místo povidel přidávám pikantní rybízovou marmeládu:-)

Mlsný jazýček: Mají jelena v supermarketu Albert :-)

Mlsný jazýček 16. 12. 2013 10:14
Irule: Určitě může být i jiný paroháč. :-p

vypadá skvěle :yes::yes::-p:-p, ale nemám jelena ;-(;-(;-)

suslajda: byla:-D

Musí to být dobrota:-p:yes::yes:+

yanull: Ano, dala jsem hovězí kostku:-)

rozmarynaH: Ježkovy oči, děkuji!! :-O Opravím to!!:-8

Já se ještě zeptám, zda masox, předpokládám, že byl hovězí, nepotlačí chuť zvěřiny. Šlo by to i bez něj?

Tématické fráze:
hovězí guláš s povidly, jeleni gulas, vepřový guláš s povidly, recept na jelení guláš, kanci guláš s povidly, hovězí s povidly, zvěřina s povidly, srnci gulas s povidly, kančí guláš s povidlama, zverinovy gulas s povidly, jelení stehno, zverinovy gulas s gnocchi, gulas s povidlama, top recepty jelení gulaš, srnčí guláš na povidla, recept guláše na černém pivu s povidly, kančí maso s povidly, jelení guláš na černém pivu, jelení kýta s povidly, veprovy gulas z povidlama

Suroviny:
maso jelení, cibule, paprika čerstvá červená, jalovec, koření gulášové, masox, kmín drcený, povidla švestková, skořice mletá, paprika sušená pálivá, česnek, protlak rajčatový, bobkový list, olej, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu