Šmorn - bramborový trhanec
„Šmorn“ je zkomolenina původního německého výrazu schmoren, což znamená smažit či pražit. Toto prastaré jídlo má mnoho podob jak slaných, tak sladkých. Někdo opéká na pánvi, někdo v troubě, někdo na másle, jiný na sádle a pokaždé si pochutnáte.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 599 kJ / 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,35 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmorn - bramborový trhanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y16
Moje poznámka
Šmorn - bramborový trhanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y16
Nejnovější recepty
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno 4. 8. 2025 16:57:15
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Afrika řezy
dadmilka před 38 minutami
Cuketová pochoutka
marunda před 1 hodinou
Vdolečky
gabrielamachova23 před 1 hodinou
Salát ze salátových okurek
alan.h před 1 hodinou
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 3 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 5 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 5 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 5 hodinami
Americké okurky
Ala17 před 7 hodinami
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 7 hodinami
Tématické fráze:
šmorum,
bramborove trhance,
šumavský šmorn,
trhanec recept,
starocesky trhanec,
bramborový trhanec s makem,
trhance s mákem,
trhanec,
trhanec s mákem,
recepty na staročeská jídla šmorn,
šmorum recept,
jídlo trhanec,
šumavský trhanec,
krajová jídla,
recept na smorink,
šmorn-recept,
recept trhanec,
šmourn,
bramborové trhance recept,
staročeské jídlo
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
sůl,
tuk
Komentáře (13)