Pošírovaný chřest s rýží
Jednou z dalších kuchařských vychytávek je pošírování, které je sice náročnější, ale s podrobným návodem jej zajisté bravurně zvládnete. Vyzkoušejte pošírovaný chřest, bude opravdu plný chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 894 kJ / 2 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,13 g |
Tuky | 119,91 g |
Vláknina | 27,04 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,78 g |
Sacharidy | 232,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.
Krok 2: Zdřevnatělé konce chřestu odlomíme, bílý chřest pečlivě oloupeme, zelený nemusíme, opláchneme.
Krok 3: Smícháme a vyšleháme vývar, víno a máslo a rozdělíme na poloviny. Dáme ho krátce prudce svařit (cca 1 minuta), pak teplotu snížíme, aby se nevařil, jen perlil.
Krok 4: Chřest nakrájíme na kolečka, vložíme do půlky směsi s vývarem a pošírujeme do změknutí (asi 20 minut, záleží i na tom, jak máme zeleninu rádi měkkou). Je důležité, aby se nevařil, jen velmi mírně probublával, chřest bude chutnější a plnější chuti.
Krok 5: V dalším kastrolu rozpálíme tuk, zpěníme na něm šalotku a česnek. Přidáme rýži, kterou restujeme. Zalijeme druhou polovinou směsi s vývarem a vaříme téměř do měkka.
Krok 6: Asi po 10 minutách slijeme k rýži vývar z chřestu a dovaříme cca ještě 4-5 minut. Tekutina by se měla úplně vsáknout.
Krok 7: K rýži přidáme chřest, sýr, dochutíme a vypneme sporák. Necháme spojit chutě asi 10 minut a podáváme.
Zveřejněno 17. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pošírovaný chřest s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EB9k
Moje poznámka
Pošírovaný chřest s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EB9k
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 6 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 7 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 8 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 9 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 9 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 9 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 10 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 10 hodinami
Tématické fráze:
chřest s rýží,
pošírovaný chřest,
vývar z chřestu,
cina z chřestu,
pošírovaný,
chřest rýže,
recepty chřest s rýží,
chřest vývar,
vařený chřest s ryzi,
chřest recepty s rýží,
posirovany cesnek,
3. co pošírujeme?,
recept na chrest s ryzi,
chrest a rýže,
chřest srýží,
cina chřest,
pašírovaný,
jak svařit ryži ?,
recepty na chřest s rýži,
ryze a bily chřest
Suroviny:
chřest bíly,
chřest zelený,
vývar zeleninový,
víno červené suché,
máslo,
cibule šalotka,
česnek,
sýr strouhaný,
rýže,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)