Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 793 kJ / 2 341 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,30 g |
| Tuky | 28,30 g |
| Vláknina | 36,70 g |
| Cholesterol | 96 mg |
| Sodík | 2,25 g |
| Sůl | 5,20 g |
| Sacharidy | 395,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kuřete vykrojíme prsa, ta zpracujeme dle vlastního uvážení, řízky, čína atd. Pokud děláme slepici, necháme ji celou a nebo prsa uděláme na paprice, záleží na tom, jak se rozhodnete. Zbytek kuřete dáme vařit do menšího množství studené vody, osolíme, až voda začne vařit, protože jinak se sůl usazuje na dně a ničí nám nádobí, přidáme koření, jako kdybychom vařili polévku. Pokud budeme mít čas, necháme vařit mírně, ale co nejdéle, aby byl silný vývar. Maso by mělo úplně odpadat od kostí a krkovička též, aby měkká byla.
Krok 2: Pak vyndáme maso, vyjmeme koření, vývar buď odlijeme nebo zredukujeme na takové množství, aby se v něm daly uvařit celé těstoviny se zeleninou a nemuseli jsme nic už slívat. Po dobu vaření těstovin musíme míchat, protože té tekutiny je tam mnohem méně, než jak je obvyklé. Když máme těstoviny uvařené, s částí vývaru počítáme i na zeleninu, tudíž to bude trochu řídší směs, nyní vsypeme do toho základu nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, i drobně pokrájený pórek a necháme zeleninu jen pod pokličkou těstovinách dojít, je zbytečné to už vařit, ať se zbytečně nepřipravujeme o vitamíny
Krok 3: Mezitím obereme maso od kostí, nakrájíme krkovičku a dáme zpět k těstovinám. Vše promícháme, přidáme drcený kmín, mletý pepř a utřený česnek se solí, kdo chce, přidá trochu podravky. Toto vše pak dáme na vymaštěný pekáč a v troubě zapečeme.
Zveřejněno 25. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře či slepice úplně do mrtě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gvjr
Moje poznámka
Kuře či slepice úplně do mrtě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gvjr
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 8 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 9 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 11 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 1 hodinou
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 1 hodinou
Banánový chlebíček II
Krize před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 1 hodinou
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 1 hodinou
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 2 hodinami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Tématické fráze:
čína ze slepice,
slepice recept,
zapečené těstoviny se slepicí,
co s uvařeným slepičím masem,
co uvarit ze slepice,
těstoviny se slepicí,
řízky ze slepice,
slepičí prsa,
recepty co ze slepice,
prsa ze slepice,
slepice recepty,
těstoviny pro slepice,
vývar ze slepice,
recepty ze slepice,
slepice jako čína,
vařím kuře,
vývar ze slepice,
recepty slepice,
co uvarit z prsou ze slepice,
prsa ze pro slepice
Suroviny:
kuře,
krkovice uzená,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
mrkev,
celer,
pórek,
libeček,
těstoviny,
česnek
Komentáře (7)