Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 520 kJ / 1 558 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,21 g |
Tuky | 85,81 g |
Vláknina | 17,65 g |
Cholesterol | 560 mg |
Sodík | 619 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 94,47 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzVn
Moje poznámka
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzVn
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 3 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 14 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
kureci vyvar s noky,
vyvar s noky,
vývar z kuřecích krků,
polevka s krupicovymi noky,
kuřecí polévka s noky,
noky do kuřecí polévky,
kureci vyvar s nocky,
krupickove noky,
krupicové noky do polévky,
noky z dětské krupicky,
kuřecí vývar se zeleninou,
kuřecí vývar s nokama,
vyvar s nokama,
noky do vývaru,
kureci vyvar skrupicovymi noky,
kuřecí vývar s nokyo,
zeleninová polévka s noky,
kureci vyvar s mrkvi a noky,
recept na nočky do vyvaru,
kuřecí noky
Suroviny:
krk kuřecí,
cibule,
česnek,
mrkev,
celer,
petržel,
rajče,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
kmín celý,
máslo,
sůl,
ořech muškátový,
vejce,
krupice pšeničná,
pažitka
Komentáře (8)
Vzhledem k tomu ze vařím kuřecí vývar dělám velmi často, tak bych bral vývar z krků za velice slabý a fádní. Určitě bych tam dal minimálně jeden slepicí, nebo kuřecí skelet. Ten tomu teprve dodá úplnou hodnotu kuřecího vývaru, zejména tu krásnou nažloutnou barvu, která je charakteristická pro tento druh vývaru a takzvané ,,oči,, tedy vyvařené sádlo.
Pažitka je zajímavá, ale nenahradí čerstvou zelenou petrželovou nebo libečkovou nať. Tu mívám čerstvou celoročně po ruce.
Uvařené maso nakrájené na drobno dám zvlášť do misky a každý si dá podle svého, což ještě tu polévku chuťově a obsahově obohatí.
Noky dělám podobně, jen tam přidávám podle chuti přiměřeně ,,PODRAVKY NEBO KUCHÁRKA ,, , dostanou tak jinou, vznešenější chuť , než jen ,,krupicovou,, . Navíc mají i zajímavější na oko působivější dojem.
TEN MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK , není u nás v oblibě- ale to je asi krajová záležitost.
NOKY, to máslo dodá sice polévce nějakou jemnost a vajíčko vše spojí. To je dle mého gusta.
Dělat noky pomocí dvou lžiček je super, jsou přibližně stejné, nejsou upatlané ruky a je to i projev kuchařského umění.
,,TOŠ TAK,,
Bylinky používám podle sezony,teď jsem použila libeček s petrželkou
klukodvody:Pokud se maso z krků nesní hned při obíračce,tak ho nakrájím do polévky,nebo udělám huspeninu
jarda Kadic:Jaroušku,já noky většinou dělávám přes haluškovač,ale tentokrát jsem je dělala pomocí lžiček podle rcp a ony"potfory"dost nabyly
Ale to naše kuchařinky určitě znají