Sulc (huspenina)
Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný našim kloubům. Zimní a masopustní hodování si už bez domácího sulcu těžko představíme.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 784 kJ / 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,10 g |
| Tuky | 1,82 g |
| Vláknina | 27,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 577 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 20,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc (huspenina)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx0G
Moje poznámka
Sulc (huspenina)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx0G
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 18 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovníkové koule
evik_svistik před 28 minutami
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 11 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 11 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 12 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 12 hodinami
Tématické fráze:
huspenina,
huspenina recept,
domácí výroba sulcu,
sulc domácí,
recept na huspeninu,
výroba huspeniny,
jak se dela huspenina,
jak se dělá sulc,
huspenina recepty,
huspenina,sulc,
recept huspenina,
recepty huspenina,
masový sulc,
recept na domácí sulc,
příprava sulcu,
vepřový sulc,
domácí sulc,
výroba domácí huspeniny,
vaření sulcu,
jak se vari sulc
Suroviny:
nožička vepřová,
koleno vepřové,
jazyk vepřový,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
sůl,
ocet,
pepř mletý,
mrkev,
petržel,
celer
Komentáře (36)
Stačia 4 nožičky, jedno koleno, 10 stručkov cesnaku, celé čierne korenie, čl mletej papriky a soľ podľa chuti. Variť do rozpadnutia mäsa. To je všetko
Miloš: Jak radí MajaV.- nalít do sklenic, nejlépe do "masovek" nebo dát alespoň víčka s červenou gumičkou u sklenic Omnia. Zavařit stejně jako maso, jeden den při 98°C 60 minut u menších sklenic, u 1 l sklenic ještě půl hodiny přidejte. Druhý den sterilaci opakovat (je to bezpečnější) - opět při 98°C 50 (u litrovek 65) minut.
někde jsem četl že se dá hotový sulc zavařit,ale nikde jsem nenašel recept.Neví někdo jak uchovat sulc aby se nezkazil?Udělali jsme ho víc a celý ho nesníme.
Máme ho rádi libovější, proto tolik masa. Má pak takový lepší šmak
Sulc, který není k okamžité spotřebě, naliju (bez zeleniny, aby se nekazil) do zavařovacích skleniček,zavíčkuji a dám do chladu.
Jednou se mi nechtělo kůže mlít, tak jsem je dala umlít do robotu-stala se z toho zcela bílá, mléčná emulze, ale na chuti to neubralo. Jen to nevypadalo tak, jak jsme zvyklí.