Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Farmářský guláš

Hodnocení receptu je 3,9 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 106 kJ /
981 kcal
Bílkoviny129,32 g
Tuky8,52 g
Vláknina17,19 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 535 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy60,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrnec s olejem rozpálíme a nakrájené maso necháme opéct - nemícháme! Krok 2: Když je hodně opečené, osolíme, opepříme, trošku zalijeme a necháme dusit. Krok 3: Na pánvi na oleji orestujeme cibuli, mrkev, pórek, brambory a vše nakrájíme na hrubo (větší kusy), pak přidáme česnek, houby. Krok 4: Když je orestováno, dáme kuličky pepře, nové koření, bobkové listy a rajčatový protlak. Všechno promícháme a přidáme k masu, zalijeme hovězím vývarem a můžeme přidat červené víno.

Zveřejněno 24. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Maso se nemíchá, protože se přiškvaří k pekáčku a až se zalije a oškrabe se vše ze dna, vznikne krásně barevná šťáva. Lze dělat i z vepřového, taky jsem zkoušela a skvělé. Vzhledem k těm bramborám se může ke guláši podávat třeba jen chleba a dobré jsou i knedlíky.

Zdroj: Recept jsem si napsala z televize od Kluků v akci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farmářský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk39

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farmářský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk39

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-O;-):-p:yes::yes:

SKLAR:Karle, ne guláš se nezahušťuje, je hustý dost a když už zahušťovat tak chlebem. Koření se samosebou vyndá, to tam není třeba psát, to každý ví a koření jíst nikdo nebude:-D

Kuličky koření zůstanou v pokrmu?A guláš se nezahušťuje?:-/

Pejsek s kočičkou vařili dort:no::no::no:

Také velmi povedená variace na gulášové téma:-p.

Oldíku, ty jsi ale "muškař" viď? Já myslela, že chytáš na živé rybičky:-D:-))Jo,sranda musí být, ale polepším se už proto, že máš jméno jako můj tatínek;-)

No, jen taková muška: napřed krájet nahrubo, potom restovat QQQ. Já jen, aby nějaká novicka nespálila sobě prstíků...QQQ (...v textu se po tečce a čárce děá mezera!Q)

Fotka byla jen pro představu, než jsem to nafotila. Netuše, tak rychlou reakci, tak promiňte holky.:-*;-)

Ráno jsem si všimla jiné fotografie, opravdu oskenované, tahle nová, co ji nahradila, je mi o moc sympatičtější ;-)

Opraveno !:yes: A nešlo to takhle rovnou ? ;-)

Zase oskenované. Autorka si nedá říct a nedá.:no::no::-(:-(

To foto vypadá jak do nějakého časopisu :yes: nebo jako by bylo z časopisu, ale to snad ne :no: Gulášek bude :-p

Tématické fráze:
hovězí guláš kluci v akci, kluci v akci hovezi gulas, fazolový guláš kluci v akci, kluci v akci guláš, bramborový guláš kluci v akci, hovězí guláš z kližky kluci v akci, gulaše, guláš kluci v akci, guláš v chlebu, farmářské brambory recept, nemíchaný guláš, bizoní guláš, boršč recept kluci v akci, vepřový guláš kluci v akci, farmarske brambory, boršč kluci v akci, kluci v akci recepty, recept guláš, foto guláš, kluci v akci - guláše

Suroviny:
kližka hovězí, brambory, cibule, mrkev, pórek, česnek, protlak rajčatový, houby, bobkový list, koření nové koření, pepř, vývar hovězí, víno červené, olej, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu