Anglická pomerančová marmeláda
Objevte tradiční britskou chuť s touto pomerančovou marmeládou s kousky kůry. V Anglii je velmi oblíbená ke snídani, na opečeném křupavém toustovém chlebu. Je také výborná do dezertů nebo k sýrům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 711 kJ / 6 384 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 572,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomeranče opláchneme v horké vodě (případně očistíme jemným kartáčkem), a tence oloupeme (lze použít škrabku na brambory). Kůru nakrájíme na tenké proužky.
Krok 2: Pomeranče rozpůlíme. Každou polovinu dáme do plátěného pytlíčku nebo plátýnka a silou vymačkáme do mísy šťávu.
Krok 3: Obsah mísy, ve které je zatím šťáva, doplníme vodou do 2,5 litru.
Krok 4: Dužinu v plátěném pytlíčku (použít můžeme třeba gázu) ponoříme do mísy, kam přidáme i tenké proužky kůry a necháme přes noc odstát.
Krok 5: Obsah mísy přelijeme do hrnce a na prudším ohni asi 2 hodiny vaříme.
Krok 6: Tkaninu s dužinou vyjmeme a změříme obsah tekutiny. Na každý čtvrt litr přidáme 225 g cukru. Obě složky promícháme, necháme asi 30 minut vařit a během toho párkrát zamícháme.
Krok 7: Odstavíme hrnec z plotny. Marmeládu zamícháme a vyzkoušíme, zda správně zeželírovala.
Krok 8: Hotovou marmeládou naplníme sklenice a pevně je uzavřeme. Během toho, co marmeláda chladne, sklenice několikrát převrátíme, aby se proužky kůry rovnoměrně rozmístily po celé marmeládě.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Anglická pomerančová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86VW
Moje poznámka
Anglická pomerančová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86VW
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 21 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 8 hodinami
Kure pecene
raelggg před 9 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 10 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 11 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 12 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 14 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 16 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 16 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí pomerančová marmeláda,
pomerančová marmeláda se zázvorem,
pomerančový džem se zázvorem,
recept na pomerančovou marmeládu,
pomerančová marmeláda se zázvorem recept,
vánoční marmeláda,
marmeláda,
marmelády recepty,
pomerančový džem,
pomerančová marmeláda se zázvorem recepty,
anglická kuchařka,
pomerančová zavařenina,
recepty z pomerančů,
pomerančový džem recept,
skleničky na marmeládu,
recepty na marmelády,
recept na pomerancovou marmelada,
marmeláda recept,
domácí marmeláda z pomerančů,
pomeračová marmeláda
Suroviny:
cukr želírovací,
pomeranče
Komentáře (18)
K čemu se se dá kromě chleba s máslem ten džem ještě vhodně použit ,třeba k pečení ??? Jako náplň třeba do sušenek?
Ale jelikož jsou pomeranče v síti tak to není vidět jestli je tam i to bílé pod kurou.
Nikdy jsem zavařeninu z pomeranču neochutnala,natož vařila ,ale mám chuť to vyzkoušet.
tak se neptejte a vařte neděkuju doupě (nora)