Jahelník
Tradiční český jahelník je sladký zapékaný nákyp z jáhel, který voní po skořici a ovoci. Místo cukru můžete použít i med. Jahelník je lehký, zdravý a zasytí. Ideální jako snídaně, svačina nebo sladký oběd pro celou rodinu.
Suroviny pro 8 porcí
dortová forma o průměru 25 cm
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 078 kJ / 1 931 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,60 g |
| Tuky | 47,04 g |
| Vláknina | 23,90 g |
| Cholesterol | 599 mg |
| Sodík | 418 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 302,31 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQLL
Moje poznámka
Jahelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQLL
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 1 hodinou
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 2 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 5 hodinami
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 7 hodinami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 58 minutami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 1 hodinou
Perníčky Marie
salajkol před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 4 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 4 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 4 hodinami
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 4 hodinami
Houskové knedlíky
mikii před 5 hodinami
Jogurtové hvězdičky
PetraLA před 6 hodinami
Tématické fráze:
moučník z jáhel,
nejlepší recepty na jáhly,
jahelník,
recept na sladké jáhly,
nejlepší recept na jáhly,
moučníky z jáhel,
rýžový nákyp se švestkama,
jáhly recepty,
recepty z jahel,
nejlepší jáhelník,
jáhelník recept,
sladke jahly,
buchta z jáhel,
jáhly moučník,
vaření jáhel,
recept jáhelník,
sladké recepty z jáhel,
jahelnik s pudinkem,
jahelník se svestkama,
meruňkový jahelník
Suroviny:
jáhly,
mléko,
cukr třtinový,
cukr vanilkový,
vejce,
máslo,
rozinky,
jablko,
kompot meruňkový,
cukr,
tuk,
mouka
Komentáře (9)
Jen je fakt důležité ty jáhly spařit vřelou vodou aspoň dvakrát, jinak by jáhly byly hořký