Koláč kynutý litý s ovocem
Kynuté těsto ve spojení s ovocem je dokonalost sama. Podle tohoto receptu je těsto řidší, snadno se s ním pracuje a koláč je krásně nadýchaný. Ať už s kyselkavou rebarborou, nebo se sladkými švestkami, koláč je výborný.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 862 kJ / 2 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,65 g |
Tuky | 90,24 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 564 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 333,29 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč kynutý litý s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgGQ
Moje poznámka
Koláč kynutý litý s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgGQ
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 14 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 19 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 19 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí nudličky s bylinkami a smetanou
Ewulin před 50 sekundami
Mexické fazole s masem
lucanka45 před 1 hodinou
"Americký" moučník
Marcela0123 před 5 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
Marcela0123 před 5 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 12 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 12 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 13 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 13 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 14 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 14 hodinami
Tématické fráze:
lité kynuté těsto,
litý kynutý koláč,
kynutý lívanec na plech,
kynutý koláč,
litá kynutá buchta,
kynuté těsto lité na koláč,
litý koláč s ovocem,
kynutá litá buchta,
kynutý koláč s třesněmi,
litá buchta s ovocem,
kynutý litý koláč,
kynutá buchta se třešněmi,
kynutá bublanina,
litá buchta s merunkami,
kynutá buchta s třešněmi,
kynuté těsto lité,
kynute lite těsto,
lity kolac,
kynutá bublanina s drobenkou,
kynutý lívanec
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
žloutek,
máslo,
sůl,
ovoce,
tuk,
mouka hrubá,
máslo,
cukr,
mouka hrubá
Komentáře (30)
U nás se vždy dělal se švestkama (pod ně někdy přišel mák) - z jiného ovoce jsme dělali bublaninu.
Doufám, že takto to stačí. Ať se Ti zadaří a dobrou chuť.
Teplota trouby - já mám ještě starý typ bez přesného označení teploty,ale typuji to také na těch 180°C. Když se z trouby line příjemná vůně,koláč okénkem sleduji jak je zabarven,pak zkusím špejlí (po vpichu musí zůstat suchá). Pokud už je koláč růžový a ještě není dostatečně propečený,snížím teplotu,příp.vypnu vrchní topení.
V jejím sešitu receptů nemá nic podobného. Asi jí dělala z hlavy
Jdu to zkusit poprvé, tak uvidím, jak to dopadne.
Díky za rychlou odpověď.
DP nemám, ale u tohoto těsta se suroviny prakticky jen zamíchají, není třeba ho dlouze vypracovávat, tak je to i ručně rychle hotové.