Moje červená řepa
Červená řepa je opravdu zdraví prospěšná zelenina, bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu je skvělou přílohou k pečenému masu. Nálev můžete použít i na hrášek, fazolové lusky či kopr.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 681 kJ / 2 792 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 85,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 42,27 g |
Sůl | 105,00 g |
Sacharidy | 568,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. (Já vařím v tlakovém hrnci 10 minut od bodu varu).
Krok 2: Uvařenou řepu oloupeme a na robotu nastrouháme na plátky (nebo nakrájíme na kostičky).
Krok 3: Vodu, cukr, sladidlo a Deko povaříme asi 1 minutu, přidáme ocet a ještě asi 2 minuty povaříme, nálev scedíme.
Krok 4: Řepu plníme do sterilizovaných sklenic do 3/4 a zalijeme svařeným nálevem.
Krok 5: Vidličkou promícháme, nálev se musí dostat až na dno sklenice. Do každé sklenice dáme nahoru 4 fenyklová semínka, zavíčkujeme a sterilujeme 10-15 minut od bodu varu, aby chytlo víčko. Elektrický sporák na stupeň 6, jak začne voda bublat, přepínám na stupeň 4.
Zveřejněno 31. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZqy
Moje poznámka
Moje červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZqy
Nejnovější recepty
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno před 16 hodinami
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno před 20 hodinami
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno před 20 hodinami
Masová klubíčka
Přidáno před 21 hodinami
Masové kuličky k vínu a pivu
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka s rybízem
TAkova před 2 minutami
Kynuté knedlíky
Iwana666 před 42 minutami
Borůvkový kynutý koláč
matodato před 1 hodinou
Babiččina koprová omáčka
Marcela1099 před 2 hodinami
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
Veramik před 7 hodinami
Houby na smetaně
Sahula před 15 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Sahula před 15 hodinami
Kuličky z mletého hovězího masa
Pedros před 15 hodinami
Zapečené rolky z kotletky
Pavel13Novak před 16 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
1anoli1 před 18 hodinami
Tématické fráze:
červená řepa nejlepší recepty,
sterilovaná červená řepa recepty,
červená řepa,
nejlepší nálev na červenou řepu,
červená řepa recepty,
konzervace červené řepy,
sterilovaná červená řepa,
sterilování červené řepy,
nejlepší recepty z červené řepy.,
červená řepa recept,
červená řepa konzervace,
červená řepa sterilovaná,
řepa červená zavařování nálev,
nálev na červenou řepu,
sterilovaná řepa,
zavarujeme cervenou repu,
červená řepa nálev,
recept na sterilovanou červenou řepu,
nalev na zavarovani cervene repy,
jak zavařovat červenou řepu
Suroviny:
řepa červená,
voda,
cukr krystal,
ocet,
deko,
sladidlo umělé,
semínka fenyklová
Komentáře (22)
Pište na nikal@atlas.cz
Děkuji
Iva (ner.) myslím že by se to dalo udělat s houbami a sterilovat.Já bych dala míň octu a o trochu víc cukru aby to bylo sladké.Takový recept jak píšeš jsem nikdy nikde nečetla.Ale na té svatbě mohl být udělaný salát bez sterilování smíchaný s houbami
moje dcera na svatbě ochutnala červenou řepu s houbami, prý to ale nebylo kyselé, spíš jako salát - nevím. Vzhledem k tomu, že hříbků je plný les, sedím na netu a hledám něco podobného. Pokud někdo víte - ozvěte se