Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 530 kJ / 2 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 320,94 g |
Tuky | 95,78 g |
Vláknina | 6,58 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 839 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 20,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vepřových kotlet vcelku vykrojíme kosti nebo maso odkrojíme od žeber a do masa prořízneme kapsu. Otvor i povrch potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem.
Krok 2: Mleté maso osmahneme v pánvi na jemně pokrájené cibuli. Podle potřeby přidáme trochu tuku, aby se cibule i maso dobře opekly. Ochutíme zázvorem, solí a pepřem, přidáme plátky žampionů a podusíme. Pak vmícháme vejce a necháme ho srazit.
Krok 3: Náplň vložíme lžící do připravené kapsy a otvor sešijeme nití.
Krok 4: Maso vložíme do pekáče, přidáme sádlo, zakryjeme a zapékáme. Podlijeme pivem, občas horkou vodou, přelijeme výpekem a pečeme doměkka.
Krok 5: Koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme dozlatova. Podáváme s dušeným zelím a houskovými nebo bramborovýmí knedlíky.
Zveřejněno 28. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská plněná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/999x
Moje poznámka
Staročeská plněná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/999x
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 12 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
plněná vepřová pečeně,
vepřová pečeně plněná,
staroceska veprova pecene,
plněná kotleta vcelku,
plněná pečeně,
staroceska hovezi pecene,
staročeska kotleta,
vepřova pečeně po staročesku,
vepřová pečeně vcelku recept,
pečeně plněná,
vepřová pečeně plněná zelím,
staroceska kapsa,
hovězí pečeně po staročesku,
vepřová kotleta vcelku,
plněná hovězí pečeně,
hovězí pečeně staročeská,
vepřová kotleta plněná vcelku,
staročeská pečečně,
plněná pečínka,
vepřový kotlet po staročesku
Suroviny:
kotleta vepřová,
pasta česneková,
kmín drcený,
sádlo,
pivo světlé,
maso mleté,
cibule,
zázvor mletý,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
žampióny,
vejce
Komentáře (10)