Jelení guláš podle Jirky
Jelení guláš má nezaměnitelnou chuť zvěřiny, voní po česneku a majoránce a nejlépe si ho vychutnáte s napařeným houskovým knedlíkem. Odměnou za trpělivost vám bude dokonale se rozpadající maso s chuťově silnou šťávou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 745 kJ / 2 090 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,80 g |
| Tuky | 128,39 g |
| Vláknina | 10,36 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 626 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 16,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme vodu a ocet na marinování masa. Přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, nakrájenou slaninu, hořčici a promícháme. Do vzniklé marinády přidáme nakrájené jelení maso a necháme 24 hodin marinovat v lednici.
Krok 2: Druhý den osmažíme na rozehřátém sádle oloupanou a nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme sladkou papriku a ihned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla.
Krok 3: Přidáme naložené maso i s marinádou, rajčatový protlak, sůl, gulášové koření, česnek, majoránku, kmín a nastrouhanou citronovou kůru.
Krok 4: Zalijeme 0,5 l vody a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí masa asi 2 hodiny.
Krok 5: Když je maso měkké, tak jej vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky. Zasmažíme a dolijeme vodou dle potřeby. Povaříme asi 10 minut, přecedíme a přidáme maso. Prohřejeme a podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 26. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení guláš podle Jirky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/28Vv
Moje poznámka
Jelení guláš podle Jirky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/28Vv
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 3 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
jelení guláš,
jelení guláš z.polreicha,
guláš,
jelení guláš recept,
jelení maso,
vynikající zvěřinový guláš,
jelení maso cena,
jelení guláš pohlreich,
jak nalozit jeleni maso,
guláš z jelena,
příprava jeleního masa,
recepty z jelena,
jelení maso recept vaňek,
jelenni gulas,
gulas z jelena recept,
naložení jeleního masa,
recept na jelení gulaš,
jelení guláš recepty,
guláš ze zvěřiny,
vynikající jelení guláš
Suroviny:
maso jelení,
sádlo,
cibule,
paprika sušená sladká,
česnek,
protlak rajčatový,
kmín drcený,
citron,
mouka hladká,
vývar masový,
sůl,
koření gulášové,
majoránka,
voda,
ocet,
hořčice plnotučná,
slanina,
cibule
Komentáře (22)
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0
Ale má ten gulášek kráááásnou barvičku, tak bude jistě dobrej, proto ti dávám 4.bod
Přidáván ještě brusinky