Suroviny
Porce: 2 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 137 kJ / 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,77 g |
Tuky | 4,01 g |
Vláknina | 18,47 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 43,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu si nakrájíme na hrubé kousky (kromě jedné brambory a česneku), pórek na půl kolečka a cibuli nadrobno, libeček. Tu pak orestujeme na oleji, přidáme mletou papriku a nakrájenou zeleninu, zalijeme vodou, osolíme a vaříme.
Krok 2: Když je vše téměř měkké přidáme rozmačkaný česnek, vegetu, lžíci zakysané smetany a nastrouhanou bramboru na jemno, ta nám polévku ještě zahustí, povaříme a vhodíme pažitku.
Zveřejněno 3. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka Grunt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lRqJ
Moje poznámka
Polévka Grunt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lRqJ
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 21 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 1 hodinou
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 9 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 11 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 13 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 13 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 13 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 14 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 14 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 14 hodinami
Tématické fráze:
vitana polévky,
polévky vítaná,
polévky recepty,
polevka vitana,
grunt omáčky vitana,
vitana polévka,
vitana:grund polevka,
polivky vitana,
vitana polévky-grunt,
ředkvičky zamražené,
recepty-polévky,
novorocni polevka,
grunt polávka vitana postup přípravy,
vitanagrunt polevka,
vitana polévky tip,
zamražená zelenina do polévek,
vaříme z gruntu-vitana,
vitana polévky grunt cena,
vitana grund polívky,
zamražená zelenina do polívky
Suroviny:
cibule,
mrkev,
kapusta,
celer,
kořen petržele,
pórek,
houby sušené,
brambory,
ředkvičky,
cibulka jarní,
česnek,
smetana zakysaná,
paprika sušená sladká,
sůl,
olej,
libeček
Komentáře (7)