Mátový "Mojito" sirup
Sirupy jsou skvělým osvěžením během celého roku. Zejména v létě pak na míchání limonád či drinků využijeme širokou škálu jejich příchutí. V tomto receptu tak najdete postup na přípravu mátového sirupu s limetkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 220 kJ / 2 921 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,09 g |
| Tuky | 0,17 g |
| Vláknina | 23,09 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 717,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si buď velké sklenice nebo nějaký větší hrnec, do kterého se všechno vejde. Samozřejmě podle toho, z kolika dávek budete připravovat.
Krok 2: Mátu omyjte a zbavte případných starých listů a breberek.
Krok 3: Vodu převařte, třeba v rychlovarné konvici, nalijte do sklenic nebo hrnce a vmíchejte cukr s kyselinou citronovou. Promíchejte, až se všechno rozpustí.
Krok 4: Nechte trochu zchladnout, tak na 80 °C a přidejte nať máty a na kolečka nakrájené, důkladně omyté limetky. A pak už jenom nechejte dva dny doma louhovat. Občas můžete promíchat.
Krok 5: Pak přecedíme přes plátýnko nebo gázu a slijeme do vymytých láhví, otřeme hrdla do čista a uzavřeme.
Zveřejněno 29. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátový "Mojito" sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r69w
Moje poznámka
Mátový "Mojito" sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r69w
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
mátový sirup s kyselinou citronovou,
mátový sirup s citronem,
mátový sirup,
mátový sirup mochito,
mátový sirup s limetkou,
mochito sirup,
matovy sirup recept,
sirup na mochito,
domácí mojito sirup,
mátový mochito sirup,
bezinkovo mátový sirup recept,
sirup mochito,
mátový sirup top recepty,
mátový mochito,
mátovy mochito sirup recept,
sirup z maty a limetek,
mátový sirup recepty,
mátový sirup na mochito,
mátový sirup kyselina citronova,
domácí mátový sirup s limetkou
Suroviny:
máta,
voda,
cukr,
limetka,
kyselina citronová
Komentáře (21)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jen jsem zvyklá sirupy dávat horké do lahví a otočit, takže jsem ho před plněním ještě zahřála, tak nevím, jestli je to chyba. Neotevřený by měl ve špajzu asi vydržet, ale po otevření dát radši do lednice?