Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 293 kJ / 70 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 2,25 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 7,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelenina s bešamelovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6J5
Moje poznámka
Zelenina s bešamelovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6J5
Nejnovější recepty
Křupavé cuketové řízečky
Přidáno před 4 hodinami
Cuketový wrap
Přidáno před 6 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Švestkový džem
Přidáno 16. 8. 2025 11:01:02
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno 16. 8. 2025 07:12:46
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný banana bread
formankovaadel před 1 hodinou
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 1 hodinou
Zvláčněná Koka buchta
formankovaadel před 1 hodinou
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 1 hodinou
Brambory zapečené s tvarohem
Kava 2 před 2 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
poirotka před 3 hodinami
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
knihomolka před 3 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 3 hodinami
Kuřecí špízy
Vevik před 4 hodinami
Tématické fráze:
breťanská zelenina,
beshamel recept,
beshamel,
zapečená zelenina s bešamelem,
caneloni recept,
bešamelová omáčka se sýrem,
bešamelová omáčka se sýrem,
zelenina s bešamelem,
brokolice s bešamelovou omáčkou,
bretanska zelenina recept,
zelenina s omackou,
květák s bešamelovou omáčkou,
losos s bešamelovou omáčkou,
recept na caneloni,
zelenina v bešamelové omáčce,
recepty květák brokolice,
bešamelová omáčka se zeleninou,
zelenina v bešamelu,,
caneloni,
dušená zelenina s bešamelem
Suroviny:
brokolice,
květák,
mrkev,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (7)
Základní bešamelová omáčka:
Stejný postup jako u základní bílé (světlé) omáčky, jen vodu nahradíme mlékem.
Pro laiky
Základní světlá omáčka:
V kastrůlku rozpustíme 3 dkg másla, přidáme 4 dkg hladké mouky a na mírném ohni asi 3 minuty mícháme. Pak přilijeme 0,5 litru teplé vody. Dvacet minut provaříme za častého míchání, osolíme a opepříme
Bílá velouté
Do hotové světlé základní omáčky přidáme 2 žloutky rozmíchané ve 100 ml smetany a ochutíme několika kapkami citronu.
Jednoduché a luxusní
+