Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 293 kJ / 70 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 2,25 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 7,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelenina s bešamelovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6J5
Moje poznámka
Zelenina s bešamelovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6J5
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 1 hodinou
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvové čatní
RadkaR před 1 hodinou
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 2 hodinami
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 3 hodinami
Domácí kečup
MarketaBod před 3 hodinami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 3 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 5 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 5 hodinami
Tématické fráze:
breťanská zelenina,
beshamel recept,
beshamel,
zapečená zelenina s bešamelem,
caneloni recept,
bešamelová omáčka se sýrem,
bešamelová omáčka se sýrem,
zelenina s bešamelem,
brokolice s bešamelovou omáčkou,
bretanska zelenina recept,
zelenina s omackou,
květák s bešamelovou omáčkou,
losos s bešamelovou omáčkou,
recept na caneloni,
zelenina v bešamelové omáčce,
recepty květák brokolice,
bešamelová omáčka se zeleninou,
zelenina v bešamelu,,
caneloni,
dušená zelenina s bešamelem
Suroviny:
brokolice,
květák,
mrkev,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (7)
Základní bešamelová omáčka:
Stejný postup jako u základní bílé (světlé) omáčky, jen vodu nahradíme mlékem.
Pro laiky
Základní světlá omáčka:
V kastrůlku rozpustíme 3 dkg másla, přidáme 4 dkg hladké mouky a na mírném ohni asi 3 minuty mícháme. Pak přilijeme 0,5 litru teplé vody. Dvacet minut provaříme za častého míchání, osolíme a opepříme
Bílá velouté
Do hotové světlé základní omáčky přidáme 2 žloutky rozmíchané ve 100 ml smetany a ochutíme několika kapkami citronu.
Jednoduché a luxusní
+