Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Modelovací hmota

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 2. 2010 13:13

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 194 kJ / 1 720 kcal
Bílkoviny48,40 g
Tuky37,53 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 630 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy297,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tato hmota se podsypává moučkovým cukrem, pokud hmotu vyndáte z ledničky, bude se vám zdát tvrdá, tak ji dejte do mikrovlnky tak na 3 vteřinky, krásně změkne, propracujete a můžete tvořit. Na každou kytku si vykrájím 6 koleček a potřu je trošku olejem a roztlačím lžící, nechám tak 2 dny zaschnout a poté namáčím vše do oleje, nechám okapat a oschnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marcelka395 marcelka395

10. 2. 2010 16:14

Děkuji,předem se omlouvám za chyby v receptu pokud někdo najde,ale je to moje první vložení receptu:-8;-)

Bibinka Bibinka

10. 2. 2010 15:08

Marcel, kdo umí, ten prostě umí a kdo neumí, ten prostě jen čumí-já zatím čumím:-Omoc hezký, jsi šikovná a bodík je tvůj:yes:

pipre pipre

10. 2. 2010 14:31

Já jsem například své první růžičky dělala z malinkých kuliček a na hladkém prkýnku jsem je malou lžičkou roztláčela a uhlazovala do stran a tvořila kolečka a u u horních a bočních částí koleček jsem je ještě jemně ztenčovala uhlazováním lžičky směrem ven :-) Pak jsem je nožíkem jen podebrala, ještě malinko prstem uprostřed vydula a spojovala do růže. Stejně tak jsem dělala lístky. Ty jsem pak různě tvarovala třeba přehnutím přes tyčku vařečky a podobně a nechala zaschnout.... Jenže jsem byla pomalá a kuličky osychaly :-) Později jsem růžičky už také vykrajovala tvořítkem kolečka a případně tenčila lžičkou okraje.

Lenka30 Lenka30

10. 2. 2010 14:28

:yes::yes:

marcelka395 marcelka395

10. 2. 2010 14:16

ano vybusna máš pravdu:-)

Gabina

10. 2. 2010 14:11

Super :yes::-K

k.radulka k.radulka

10. 2. 2010 14:04

Já taky nepíšu nic o nucení, jen že je zbytečně pracné a nákladné. Někdo dává i tresť mandlovou hořkou aby to bylo jako falešný marcipán. Jinak obdivuju lidičky co si s tím hrajou;-)

vybusna vybusna

10. 2. 2010 14:02

no krasne...moja mamka este nakoniec tie konce koliecok vyklepe lyzicou aby boli stencene

marcelka395 marcelka395

10. 2. 2010 13:55

pro:k.radulka-já také tento recept nikomu nenutím,to zaleží na každém jestli ho bude chtít vyzkoušet:-)

marcelka395 marcelka395

10. 2. 2010 13:40

Děkuji za pochvalu:-8i kritiku-ano je trochu lepivější,ale pokud se podsype moučkovým cukrem a rozválí,tak se s ní dobře pracuje,kamarádka používá jenom tuhle a vytváří s ní krásné dorty;-)

Jiri V. Jiri V.

10. 2. 2010 13:21

Nádhera , bodík :yes:

k.radulka k.radulka

10. 2. 2010 13:21

tak tuhle jsem skoušela ale s tím medem je taková víc lepkavá jak ta klasická s moučkovým cukrek, suš. mlékem a vodou. A rychleji schne. Já na to nemám nervy :-))

pipre pipre

10. 2. 2010 13:19

Marcelko, super!:yes::-K +1.

hafikov hafikov

10. 2. 2010 13:17

Super:yes::yes::yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fondánová hmota fondánová hmota recept modelovací čokoláda recept domácí fondán recept burizonová hmota recept na domácí fondán cukrářská hmota recept recept na fondán ze sušeného mléka výroba fondánové hmoty recept na mandlovou hmotu domaci fondan burizonova hmota recept tvořítka na mandlové těsto domácí mandlová hmota proto hmota recept na fondánová hmota potahovací fondán ze sušeného mléka domácí modelovací čokoláda výroba fondánu na dorty das hmota

Suroviny: mléko sušené, cukr moučkový, bílek, med tekutý, omega, voda, potravinářské barvivo

TopRecepty.cz

Modelovací hmota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxJ1