

Medailonky v hrubozrnné hořčici
4 porce Vepřové maso 31 názorů
Suroviny
- 600 g vepřové panenky
- 8-10 lžic olivového oleje
- 3 lžíce hrubozrnné hořčice
- sůl
- pepř
- máslo
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na medailonky a lehce naklepeme pomocí kloubů ruky.
Z oleje, hořčice, soli a pepře ušleháme kompaktní marinádu, v které maso ze všech stran obalíme (vystačí přesně).
Uložíme do chladu a necháme odležet nejméně 2 hodiny.
Troubu předehřejeme na 200°C, madeailonky naskládáme do pekáčku, na každý položíme malý pláteček másla a pečeme 15-20 minut.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 271 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Medailonky v hrubozrnné hořčici
-
Včera jsi mě tou hořčicí tak navnadila, že dnes už to mám na pánvičce - jen jsem dala kuřecí medailonky. Jo a pepř jsem dala bílý, sousedka dělala ochutnávačku a polovinu marinády smíchala s pomerančovou šťávou - je to vynikající!!!! Přidám foto, když tak smáznu, ale pochutnaly jsme si (není nad to, když člověk vaří jen pro sebe a ne proto že musí
)
Bodík i od sousedky, bohužel, tady se nezobrazí no.... -
Eli, mám v oblíbených a určitě vyzkouším.
+10
-
Medajlonky i hořčici mám, tak už vím co v sobotu k obědu.
Díky Eli.
-
Krásné a jistě mňamózní
, prostě super
-
Vypadá to velmi pěkně. Vyzkouším k nedělnímu obědu. Jen zatím nevím, jakou zvolím přílohu. Posílám již dopředu bodík!
-
Eliz viděla jsem hrubozrnnou .... a bylo mi to jasný - já si tu hořčici taky na maso oblíbila, do marinády fakt nemá chybu. Panenku taky spíš dělám jako minutku, nespálí se ta hořčice, ale jasně, muselas to vyzkoušet. Nejlepší je, že kamarádka z USA, která přijela, si kromě jiných výrobků odsud veze i kartony hořčic - že prý máme nejlepší.
, jinak
-
Sodovko, já jsem se bála, že na pánvi dřív spálím tu hořčici na povrchu (na minutky musí být maximálně rozpálená), než tepelně upravím vnitřek.
Třeba ne, ale nechtěla jsem to zkazit...
Jinak panenku peču docela často, i z trouby je dobrá, jen to chce krátkou dobu...
Děkuji všem za zájem a body a Hello, doufám, že bude chutnat a budeš fotit...
-
Receptík je
,ale já bych osobně medailonky restovala než pekla. Panenka je minutkové maso a péct ji v troubě je přímo "hřích."
-
-
-
No to je krása, jasný favorit na víkend a 4. bodík!
-
Hrubozrnou hořčici jsem ještě nikdy nejedla. Krásné fotky a určitě výborné!!!
-
-
-
Hm, vepřovou panenku už jsem dávno nedělala, většinou kupuju něco levnějšího
Ale ta Tvoje fotka je tak inspirativní...
, že to asi budu muset přehodnotit