Medailonky v hrubozrnné hořčici

Eliza Kuchařka:

4 porce Vepřové maso 31 názorů

525

Suroviny

600 g vepřové panenky
8-10 lžic olivového oleje
3 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl
pepř
máslo
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na medailonky a lehce naklepeme pomocí kloubů ruky.

  2. Z oleje, hořčice, soli a pepře ušleháme kompaktní marinádu, v které maso ze všech stran obalíme (vystačí přesně).

  3. Uložíme do chladu a necháme odležet nejméně 2 hodiny.

  4. Troubu předehřejeme na 200°C, madeailonky naskládáme do pekáčku, na každý položíme malý pláteček másla a pečeme 15-20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medailonky v hrubozrnné hořčici

  • spagetka spagetka

    Včera jsi mě tou hořčicí tak navnadila, že dnes už to mám na pánvičce - jen jsem dala kuřecí medailonky. Jo a pepř jsem dala bílý, sousedka dělala ochutnávačku a polovinu marinády smíchala s pomerančovou šťávou - je to vynikající!!!! Přidám foto, když tak smáznu, ale pochutnaly jsme si (není nad to, když člověk vaří jen pro sebe a ne proto že musí ;-):-p:-D)
    Bodík i od sousedky, bohužel, tady se nezobrazí no....:-K:-K

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, mám v oblíbených a určitě vyzkouším.;-)
    :-!:-)):yes::yes::-K +10

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Medajlonky i hořčici mám, tak už vím co v sobotu k obědu.;-)Díky Eli.:-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Krásné a jistě mňamózní;-), prostě super;-)

    Odpovědět

  • jarka1 jarka1

    Vypadá to velmi pěkně. Vyzkouším k nedělnímu obědu. Jen zatím nevím, jakou zvolím přílohu. Posílám již dopředu bodík!:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz viděla jsem hrubozrnnou .... a bylo mi to jasný - já si tu hořčici taky na maso oblíbila, do marinády fakt nemá chybu. Panenku taky spíš dělám jako minutku, nespálí se ta hořčice, ale jasně, muselas to vyzkoušet. Nejlepší je, že kamarádka z USA, která přijela, si kromě jiných výrobků odsud veze i kartony hořčic - že prý máme nejlepší. ;-):-p, jinak :yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Sodovko, já jsem se bála, že na pánvi dřív spálím tu hořčici na povrchu (na minutky musí být maximálně rozpálená), než tepelně upravím vnitřek. ;-) Třeba ne, ale nechtěla jsem to zkazit...
    Jinak panenku peču docela často, i z trouby je dobrá, jen to chce krátkou dobu...:-p:-)
    Děkuji všem za zájem a body a Hello, doufám, že bude chutnat a budeš fotit ;-):-K...

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Receptík je :yes: ,ale já bych osobně medailonky restovala než pekla. Panenka je minutkové maso a péct ji v troubě je přímo "hřích."

    Odpovědět

  • marlyn marlyn

  • Iljusa Iljusa

  • Hella Hella

    No to je krása, jasný favorit na víkend a 4. bodík!

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Hrubozrnou hořčici jsem ještě nikdy nejedla. Krásné fotky a určitě výborné!!! :yes:

    Odpovědět

  • Marynka Marynka

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

  • zizala zizala

    Hm, vepřovou panenku už jsem dávno nedělala, většinou kupuju něco levnějšího:-8 Ale ta Tvoje fotka je tak inspirativní...:-p:yes: , že to asi budu muset přehodnotit;-)

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: omáčka z hrubozrnné hořčice marináda z hrubozrnné hořčice vepřová panenka v hrubozrnné hořčici vepřové maso na hrubozrnné hořčici vepřové medailonky hořčice omáčka z hrubozrné hořčice vepřové medailonky s hořčicí panenka s hrubozrnnou hořčicí vepřová panenka hořčice vepřové medailonky na hořčici marináda na panenku hrubozrnna hořčična omáčka vepřová panenka na hrubozrnné horčici panenka hrubozrnná hořčice veprova panenka v troube s hrubozrnou horcici francouzská hrubozrnná hořčice hrubozrna horcice omacka vepřové s hrubozrnnou hořčicí vepřové na hořčici králík na hrubozrnné hořčici

Zapomněl/a jsem heslo