Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ciabatta

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min Doba přípravy bez kynutí.

50 min (50 min příprava, Doba přípravy bez kynutí.)

Ciabatta je lehounké italské pečivo s velkými dírami ve střídce, které báječně nasaje olej nebo omáčku. Příprava není složitá, ale trochu zdlouhavá. Nicméně chuti vlastnoručně upečeného domácího pečiva, včetně ciabatty, se nic nevyrovná.

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 144 kJ /
1 946 kcal
Bílkoviny60,53 g
Tuky21,38 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,05 g
Sacharidy369,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z ingrediencí na 1. těstíčko umícháme řídkou kašičku a necháme 12 hodin, nejlépe přes noc, nakynout. Krok 2: Pak k tomuto těstíčku přidáme ingredience č. 2 a vařečkou vypracujeme hladké, lepivé, řidší těsto, nelekneme se toho, je to tak správně. Krok 3: Přikryjeme utěrkou a necháme kynout aspoň 3 hodiny. Krok 4: Poté těsto stěrkou rozdělíme na dvě části, každou vyklopíme na hodně moukou posypaný plech, ruce si pořádně namoučníme a snažíme se velmi jemně vytáhnout těsto do délky, musíme s ním zacházet opatrně, abychom nevyhnali vzduchové bubliny. Pokud se nám těsto hodně rozlije do stran, můžeme ho podélně překlopit v polovině, v tom případě je lépe, máme-li pod ním pečící papír. Krok 5: Necháme nezakryté ještě asi 20 minut kynout, mezitím rozehřejeme troubu na 220°C a dospod dáme hrneček s vodou. Pak obě ciabatty upečeme. Krok 6: Upečené zní na poklep dutě.
Recept není vhodný pro domácí pekárnu.

Zveřejněno 21. 2. 2010

Poznámka autorky zizala

Zdroj: kniha Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně

Cituji: "Ciabatta (="trepkový" chléb) svým tvarem připomíná velmi ošlapané trepky. Prodloužená doba kynutí a hodně tekutiny dávají vzniknout velmi lehkému chlebu s ojediněle porézní strukturou."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ciabatta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Og7Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ciabatta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Og7Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Ciabatta moc povedená, záměrně jsem šla na odkaz z trhacího masa, skvělé jedním slovem:-K:yes::yes:

super recept, mňam!

ještě jsem ciabattu neměla ale určitě ji vyskouším :yes::yes::yes::yes::-!:-!:-!:-8

BILKOVAI: budu se těšit, až vyzkoušíš :-)

Už je v oblíbených na vyzkoušení. Vypadá nádherně:-O:yes:...1:yes:

Krása!:-)

Ciabattu mám moc ráda, určitě vyzkouším;-):yes:

Uloženo-zkusím.:yes::yes::yes:

Vypadá skvěle:-p

:yes::yes::yes::yes:+2.

:-p:-p:yes::yes:

michsamant 21. 2. 2010 18:31
:yes::yes:

Tématické fráze:
ciabatta recept, ciabatta, čabata, recept na ciabattu, ciabata recept, ciabata, čiabatta recept s italem v kuchyni, domácí ciabata, recept ciabatta, čabáta recept, domácí ciabatta, domácí ciabata recept, italske pecivo slane recepty, cibata, italské pečivo recept, ciabatta recepty, cibatta, ciabata v domácí pekárně, slané pečivo recepty, italské pečivo

Suroviny:
droždí sušené, voda, mléko, cukr, mouka chlebová pšeničná, droždí sušené, voda, olej olivový, mouka chlebová pšeničná, sůl

Přidat fotografie receptu