Domácí hamburger vepřový
Sezóna grilování a venkovních dýchánků už skončila, ale to nevadí. Výtečný a šťavnatý burger si můžete připravit i doma na obyčejné pánvi. Sáhněte tentokrát po vepřovém masu a domácím dresinku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 656 kJ / 1 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,90 g |
Tuky | 73,85 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 9,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso, sůl, pepř a vodu dobře propracujeme v hladkou hmotu. Na pánvi rozpustíme sádlo nebo jiný tuk a navlhčenou rukou ve studené vodě (aby se nám k ní maso nelepilo) vypracujeme v ruce tenké širší placky. Opečeme z obou stran.
Krok 2: Mezitím si připravíme housky. Housky rozřízneme na půl vodorovně (už většinou tak bývají při koupi). Ve výpeku opečeme ze 4 housek vnitřní půlky (ty co přijdou do styku s náplní). Dvěma zbylým houskám seřízneme z půlek vnější strany a opečeme z obou stran.
Krok 3: Dresing vyrobíme smícháním majonézy, kečupu a hřčice.
Krok 4: Množství na všechny burgery je na nás - někdo to rád mokřejší. Kompletujeme jako v Mc Donaldovi Big Mac. Z obou stran opečená půlka housky jde do prostředka burgeru. Ať se dílo podaří a dobrou chuť.
Zveřejněno 26. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí hamburger vepřový
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08YK
Moje poznámka
Domácí hamburger vepřový
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08YK
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 15 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 12 minutami
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 17 minutami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 25 minutami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 2 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 12 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 12 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí hamburger z mletého masa,
domácí hamburger,
hamburger z mleteho masa,
hamburger recept,
domácí hamburger recept,
výroba hamburgrů,
hamburger z vepřového masa,
domácí hamburgery,
vyroba hamburgeru,
dresing na hamburger,
recept na domácí hamburger,
recept na hamburger,
směs na hamburger,
maso na hamburger,
hamburger z mleteho veproveho masa,
hamburger,
recept na hamburgery z mletého masa,
domácí hamburger z vepřového masa,
vepřové hamburgry,
recepty na hamburgery z veproveho masa
Suroviny:
maso vepřové mleté,
sůl,
pepř,
voda,
houska hamburgerová,
salát ledový,
rajče,
okurka čerstvá,
cibule,
madeland,
majonéza,
kečup sladký,
hořčice
Komentáře (17)
Proč by muselo být maso neochucené, když přidáte jen pepř a sůl? Máte-li kvalitní a čerstvé maso, je přeci jeho devizou jeho chuť a né chuť kořenící směsi a navíc pročtete-li komentáře, dozvíte se, že je možné použít jakékoliv koření, sýra, a nebo worchesteru i kořenící směsi. Je to jen o fantazii kuchaře
Biftek máme také nejraději jen pepř a sůl
Samozřejmě můžeme zvolit i jiný druh masa, např. hovězí bude také dobrá volba
Myslím, že Eliza to trefila
Chlapi, a co použít místo pepře kořenící směs Gril?... Ta je o dost výraznější, jak pepř. Jen pozor na přidání soli. Ta už totiž zpravidla v kořenící směsi bývá.