Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu s mascarpone

Tradiční italská kuchyně se obejde bez dlouhého vyvařování, ale potrpí si na kvalitní ingredience a jednoduchou přípravu. Výjimkou není ani smetanové tiramisu z mascarpone. Po mandlích a kávě vonící dezert si zamilujete už po prvním soustu.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min bez doby odležení

50 min (50 min příprava, bez doby odležení)

3. 3. 2010 19:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 086 kJ / 2 889 kcal
Bílkoviny22,60 g
Tuky248,93 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 517 mg
Sodík 412 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy121,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

k.radulka k.radulka

3. 3. 2010 20:42

Tak holky tohle ale je pravé tiramisu. Poslala jsem odkaz mému kolegovi kuchaři Italovi. Pravé tiramisu prej se dělá na tři způsoby. Tohle je jedno z nich. Jen bych doplnila že kakao je míněno kakaový prášek.;-)

zizala zizala (moderátorka)

3. 3. 2010 20:41

Jo a mimochodem: prošla jsem si bedlivě všechny "tvoje" fotky...nezdá se mi pravděpodobné, že bys měla tolik druhů nádobí, tolik různých pracovních ploch. Fotky nemají stejný rukopis, nevěřím už, že jsou všechny tvoje. S počítačem to evidentně umíš výborně, kopírovat Ti jde skvěle, ale seriózní jednání to od tebe není:-(( Škoda...

Paprika Paprika

3. 3. 2010 20:39

Žížalko :-O - já jsem zrovna nedávno koukala na italského kuchaře, který učil dělat pravé tiramisu "blondýnu" a měl tam cukrářské piškoty. O mandlových pusinkách slyším prvně, ale možné je všechno, takže se ještě rozhlédnu jinde.
btw... ta vejce byla právě domácí od tchána :-(:-(

zizala zizala (moderátorka)

3. 3. 2010 20:33

Terez, nevyšiluj. Nikdo Ti nenadává, jen Tě upozornili, že na fotky se vztahuje autorské právo a proto se k receptům přidávají pouze fotky vlastnoručně uvařeného nebo upečeného jídla.
Jinak, Papričko, mandlové pusinky opravdu patří do originálního tiramisu, ale vzhledem k tomu, že tady nejdou téměř sehnat, nahrazujou se cukrářskými piškoty. S tou salmonelou je potíž, doporučuju syrová vejce používat pouze z domácího dobře prověřeného chovu.

Paprika Paprika

3. 3. 2010 20:29

Terezko - já ti přece nenadávám. Jen jsem napsala, co je součástí pravého tiramisu. Jednou z ingrediencí je i mascarpone, ale pokud k tomu dáš další věci, které tam nepatří (madlové pusinky) a některé ti tam chybí (vejce), tak bych to nenazývala PRAVÉ TIRAMISU. To je vše.
Dezert to může být dobrý a nejsou v tom ta syrová vejce, což je pro mně +, ale pravé tiramisu to prostě není.

Lusinda79

3. 3. 2010 20:27

Terezo, hanba by měla být tobě, protože kopíruješ cizí fotky.Holky ti nenadávají, pouze slušně napsaly, jakým způsobem dělají tento dezert ony.V tom nic špatného nevidím, o receptech se má diskutovat.

terunka

3. 3. 2010 20:24

Já tady dám recept a vy mi začnete nadávat, co v něm mám špatně a co dobře. Tak tohle už je moc. Že vám není hanba. V pravém Tiramisu je Mascarpone a v mém případě se nachází, tak nevím, o co se vám jedná!

Paprika Paprika

3. 3. 2010 20:20

:-O:-O Pokud já vím, tak do pravého tiramisu jdou cukrářské piškoty, žloutky do krému (jak píše Iljuša) a navíc i sníh z bílků na odlehčení krému. Proto mám problém ho udělat. Marek (můj syn) měl totiž ve 3 letech salmonelózu;-(;-( (olízal mísu od těsta na bábovku) a já se teď vyhýbám všemu, kde jsou syrová vejce, ale to je už můj problém.

Iljusa Iljusa

3. 3. 2010 20:02

OK - Terezko - na těchto stránkách nejen, že se snažíme (většinou všichni) používat při vkládání receptů ROZŠÍŘENÉ VYHLEDÁVÁNÍ - tak je zde i zvykem VKLÁDAT JEN SVÉ FOTOGRAFIE ;-)

Mimochodem - já do mascarpone ještě vmíchám žloutky ;-)

Lusinda79

3. 3. 2010 19:56

Iljuš, také jsem si všimla, protože PENAMu dělal webovky můj muž...Terezo, co ty ostatní?Máme hledat?:-((Tome, Tereza ji raději smazala.

terunka

3. 3. 2010 19:56

Teprve ji přidám :)

thomassinno thomassinno

3. 3. 2010 19:55

Já tady žádnou fotku nevidím :-(

Iljusa Iljusa

3. 3. 2010 19:43

Terezko - jen taková otázka - když je toto fotka originálu z mascarpone, který nám tu předkládáš - pak mi prosím řekni, k jakému je tato fotka :-?
http://www.foodlife.cz/index.php?option=com_conten... :-O

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tiramisu recept tiramisu mascarpone teramisu z maskarpone teramisu z mascarpone tiramisu z maskarpone tiramisu prostřeno 6.3. mascarpone cena co je mascarpone teramisu z mascarpone a šlehačky mascarpone co to je maskarpone italský krém mascarpone recept tiramisu s italem v kuchyni recepty s mascarpone recept tiramisu tiramisu s maskarpone pravé recept na tiramisu mascarpone nepečený bez vajec tiramisu s maskarpone teramisu

Suroviny: sýr mascarpone, pusinky mandlové, káva, smetana ke šlehání, cukr moučkový, likér mandlový, kakao

TopRecepty.cz

Tiramisu s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qk7Y