Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky

Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

4. 3. 2008 11:20

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 139 kJ / 511 kcal
Bílkoviny21,11 g
Tuky8,89 g
Vláknina15,17 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 153 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy81,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

to se neví

23. 2. 2014 11:43

Dnes delame taky bramboraky ale ne podle tohohle receptu .hledame jestli nekdo napise do receptu ze se muze ptidat strouhanka
My tam pridavamee strouhanku skuste to taky budou krupave

max

20. 2. 2014 13:43

KOBLIZEK:ty asi vaříš v jeslích nebo ve školní jídelně.a nebo v kriminálu.28 let?no to koukam.za tu dobu už bys měl něco umět koblihu.:-!

pohlreich

19. 2. 2014 21:35

KOBLIZEK:28 let vaříš,ale neumíš nic

????

3. 2. 2014 21:03

:-O dobré!!!!
akorát bych to udělala víc(mnohem víc)konkrétnější
ale jinak :yes:

KOBLIZEK

15. 1. 2014 19:53

POHLREICH sem nechodi chcha.Jinak si ufounka precti poradne.O tom ze Cmunda se dela ridci testo aby se to rozteklo na panvicce a byla slaba placka.Branborak je mala a tlusta placka.Ty profesionale.Davas si cmundu po kaplicku.Tak nesud ostatni,podle sebe.Delam kuchare 28 let.Jdi si koupit bramboracky a koukni se jak vypadaji.Jinak do testa staci pridat mliko,nebo trosku vody aby testo nehnedlo.Ja osobne pridavam mliko a zakryvam.Mejte se jak chcete a varte s laskou.

pohlreich

4. 1. 2014 20:56

ufounek:nikde jsem se nedočetl že recept na bramborák a na cmundu je jiný.sorry ale bramborak a cmunda je to samé mistře.neumíš nic.:no:

savlinka savlinka

10. 11. 2013 16:33

po dlouhé době jsem právě dosmažila bramboráky..dělám je tedy z hladké mouky a na sádle:yes:

ufounek

21. 10. 2013 18:25

SPAGETKA ahoj.Ja se nehadam,jen konstatuji.Ale mas pravdu.Jen ted hledam jeden pecept a ne a ne ho najit.Tak asi bude topinka s cesnekem:-)mnam mnam.Mej se hezky a snad zas nekdy papa.

spagetka spagetka

20. 10. 2013 15:20

ufounek: a halušky po bozkovsku jsou co? Vždyť je to jen název a tradice. Jde o to, aby se vařilo, ne hádalo, který název je správný, každý si bude hájit své, že má pravdu a nevyřeší to ani Evropská unie. My děláme halušky jako placky na plotně a bramborák v pekáči vcelku.

ufounek

20. 10. 2013 15:16

Bramborak se da delat na mnoho spusobu.Proto to kazdej dela tak,jak mu to chutna.Hlavne bramborak a cmunda jsou dva velke rozdily.Bramborak je mala placka,trosku silnejsi a cmunda je vetsi placka a slabsi.Priklad:je jen cmunda po kaplicku a ne bramborak po kaplicku.;-)Hezky den a dobrou chut.

Verulinka Verulinka

1. 9. 2013 19:21

Dnes jsem dělala :-8 akorát jsem hustila strouhankou (bramboráky jsou pak křupavější) a dávala tamn i uzeninu :-* takže díky za nápad a posílám bodík ;-)

jarin

12. 8. 2013 19:25

milan: Proto se tam přidává to mléko, milane. Ale snad jste si s tím už za těch pět let nějak poradil.

míša

8. 6. 2013 17:46

jo s tím pivem je výsledný bramborák fakt křupavej-dobrej nápad

savlinka savlinka

2. 6. 2013 17:29

U nás dnes byli také bramboráky;-)

Lenka

21. 4. 2013 19:52

Karel z Hradce:S prominutim,ale to co popisujes,nema s Rösti nic spolecneho........:-O:-O:-((plus

1 2 3 4 5 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramboraky bramboráky bramboráky recept bramboráky recept bramborak bramborak recept na bramboráky recept na bramboráky recept bramboráky recept bramboráky bramborák recept bramborák recept testo na bramboraky recept bramborák recept bramborák těsto na bramborák recept na bramborak recept na bramborák domácí bramborák recepty na domácí bramboráky

Suroviny: brambory, česnek, mléko, mouka polohrubá, vejce, majoránka, kmín drcený, sůl, olej

TopRecepty.cz

Bramboráky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Byk