

Falešné tuzemské šneky
Suroviny
- 500 g mražených kuřecích žaludků
- 500 g mletého masa
- cibule
- česnek
- olej
- sójová omáčka
- majoránka
- vejce
- strouhanka
- sůl
Postup přípravy receptu
Žaludky uvaříme s cibulí v osolené vodě, pak je nasekáme nadrobno.
Přidáme česnek, majoránku, vejce a zahněteme to vše do mletého masa. Zakápneme olejem a sójovou omáčkou a znovu dobře promícháme.
Děláme asi 5 cm dlouhé šištičky, obalíme je ve strouhance a osmažíme. Podáváme s trochou křenu a bílou vekou (my měli bramborovou kaši a ždibec tatarky).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Falešné tuzemské šneky
-
Cathleen, hodně dobrý nápad a jistě stojí chutí za to
máš 3.boda
-
Máš pravdu Cathleen, že ten uvařený žaludek vypadá jako šnek vytažený z ulity.
Žaludky jsem taky ještě nikdy nevařila (srdce mělo včera premiéru), a když jsem stála v obchodě u regálu a rozhodovala jsem se: srdíčka X žaludky.
Tvůj recept vypadá moc zajímavě.Ukládám na vyzkoušení. Bodík dávám hned +
, ale je teprve druhý. Kde jsou ty ostatní
-
a to veru aj ja vazne uvazujem +
-
Dnes ráno som pozerala nejaký dokument z Francúzska, kde medzi iným, pani zbierala slimákov - česky šneky a s nimi robila koláč...(quiche) Uvažovala som, či by som to dokázala konzumovať, zistila som, že asi nie...(ustrice, kalamáre, mušle, chobotnice a spol. mi ale problémy nerobia)
O tvojich "šnekoch" vážne uvažujem! Pekný víkend! + -