Čorba od maminky

magdalenka Kuchař: magdalenka

Polévky 12 názorů

Suroviny

400 g vepřové plecko nebo kuřecí maso
1 cibule
1 petržel
1 mrkev
kousek celeru
voda
sůl
bobkový list
pepř černý mletý
polohrubá mouka na zahuštění
citron
cca 200 ml šlehačky
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mäso nakrájame na kocky, dáme do vody variť s pokrájanou cibuľou. Osolíme, okoreníme.

  2. Keď je polomäkké, pridáme zeleninu pokrájanú na rezance. Varíme.

  3. V šľahačke rozmiešame 2 PL múky, vlejeme a povaríme.

  4. Do hotovej polievky vytlačíme citrón.

  5. Polievka má príjemne nakyslú chuť. V lete namiesto bobkového listu pridávame do hotovej polievky kôpor.

  6. Recept v tejto forme pochádza z mamkinej zbierky receptov. Odborníci na Balkán by asi žasli, ale pridŕžam sa názvu už kvôli mamke.

Poznámka

Čorba je názov pre polievky z Balkánu. Podľa slovníka cudzích slov

- polievka zo zeleniny, húb, rýb, hydiny, mäsa a fazule -.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čorba od maminky

Tématické fráze: polévka čorba balkánská čorba čorba polévka jehněčí čorba sčorba fazolová čorba kuřecí čorba telecí čorba corba polievka rybí čorba recepty od maminky recept polévka čorba polévka czorba kuchařské recepty frankfurtská polévka czorba polévka sčorba recepty na vaření od maminky jehněčí čorba recept polévka čorba recept čoorba

Zapomněl/a jsem heslo