Tábornický guláš

Hovězí maso Doba přípravy: asi 2 hodiny 1 názor

Hovězí maso Doba přípravy: asi 2 hodiny 1 názor

Suroviny 4 porce

800 g hovězího předního masa
2-3 lžíce sádla
4-5 cibulí (nakrájených na kostičky)
2-3 stroužky jemně nasekaného česneku
1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
špetka drceného kmínu
sůl dle chuti
1 lžička majoránky
500 g brambor (oškrábaných, omytých a nakrájených na kostičky)
3 zelené papriky (zbavené jádřinců a omyté)
4 rajčata (omytá)
2-3 lžíce hladké mouky
3-4 lžíce nasekané petrželky
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso nakrájíme na kostky.

  2. Na sádle v hrnci nebo v kotlíku osmahneme nakrájenou cibuli dorůžova.

  3. Vložíme maso a orestujeme, dokud nepustí šťávu.

  4. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit a podlijeme vodou.

  5. Přidáme sůl, kmín, česnek a vaříme (asi 60 minut).

  6. Pak přidáme brambory, nakrájené papriky a rajčata a dovaříme do měkka.

  7. V hrnku rozkvedláme mouku s vodou a guláš zahustíme.

  8. Přidáme majoránku, petrželku a krátce povaříme. Podáváme se slaným pečivem. Můžeme podávat i se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu Tábornický guláš

Tématické fráze: tabornicky kotlik tábornická kuchařka tábornické vaření kotlík na vaření kotlík na guláš tabornicke kotliky tabornicky kotlik recept tabor+gulas vorařský kotlík uherský kotlík recept tábornický bramborový guláš vinařský kotlík tábornické menu recepty pro skauty tábornický kotlíkový guáš skautský kotlík na guláš skautské guláš tabornicke papriky vaření v kotlíku recepty guláš v kotlíku