Afrika řezy
Šťavnatá buchta, která je vláčná díky mrkvi a banánu, a je potřená výborným tvarohovým krémem. Afrika řezy jsou tolik oblíbené právě kvůli svěží chuti a jemné konzistenci. Třešničkou na dortu jsou ořechy, které jsou nejen nahoře jako posypka, ale také uvnitř těsta.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 25 250 kJ / 6 035 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,07 g |
Tuky | 391,91 g |
Vláknina | 23,18 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 3,89 g |
Sůl | 1,56 g |
Sacharidy | 520,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 9. 2012 08:10
přidávám foto
22. 9. 2012 11:25
Tak tohle dělávám.Recept mám odsud, z TOPEK.Je to fantastický recept.Já na to jsem dala minule dvě zakysané smetany s čokoládou.Opravdu,nemělo to chybu.Nahoru jsem ještě šoupla Margotku nastrouhanou.Bylo to pro Holandany a byl velký zájem.Také jsem pro ně dělala ESKYMO z TOPEK a také velká chvála.Samozřejmě chvála nepatří mi,ale TOPKÁM,že tu jsou takové úúúžasné recepty,které dělávám a děvčata se s nimi jistě rády podělily a podělí.Jinak ještě jednou děkuji za úúúúžasné recepty.
21. 9. 2012 08:20
Moc dobré, pochutnali jsme si (ikdyž jsem do těsta zapomněla dát oříšky )
13. 9. 2012 13:55
Vynikající, jen krém jsem obohatila pudinkem Olé. Jinak nemají chybu a všem chutnalo.
29. 8. 2012 22:01
Tak se řezech jen zaprášilo. Opravdu jsou dobre. Jen na ten vršek jsem dala dva tvarohy a dvojnásobek másla. Doporučuji.
29. 8. 2012 22:01
Tak se řezech jen zaprášilo. Opravdu jsou dobre. Jen na ten vršek jsem dala dva tvarohy a dvojnásobek másla. Doporučuji.
11. 8. 2012 12:02
Skvělé vláčné řezy navíc jednoduché. Je to dávka na plech, takže na dort.formu bych volila poloviční dávku. Dělala jsem přesně jako ivulinka a dala méně másla děkuji za recept, brzy udělám znovu
2. 8. 2012 21:34
Chtěla bych recept zítra vyzkoušet, poraďte, odpovídá dávka na těsto dortové formě, nebo mám ubrat Díky
29. 7. 2012 14:54
Luxusní, udělala jsem si takvou zdravější verzi, ale i tak byl dokonalý
16. 7. 2012 10:04
Je dost sladký, ale když se cukru trošinku ubere je výborný .. teda on je výborný i tak a v lednici vydržel týden, byla jsem totiž sama doma a jedla jsem ho každý den ke kafíčku .. FAKT DOBRŮTKA BODÍK LETÍÍÍÍ
8. 6. 2012 21:18
Řezy jsem opět pekla, tentokrát na manželovu oslavu, protože jsem věděla, že budou chutnat, tvarohový krém totiž nikdy nezklame.
Těsto jsem nalila na velký hluboký plech a pekla jsem při 175 st. 25 minut.
Krém jsem udělala ze dvou tvarohů a jedné zakysanky, možná právě proto nebyla tak hustá jak píše Jarka1 v komentáři přede mnou.
Snědlo se téměř vše a někteří dokonce prosili o recept
Těsto jsem nalila na velký hluboký plech a pekla jsem při 175 st. 25 minut.
Krém jsem udělala ze dvou tvarohů a jedné zakysanky, možná právě proto nebyla tak hustá jak píše Jarka1 v komentáři přede mnou.
Snědlo se téměř vše a někteří dokonce prosili o recept
8. 6. 2012 20:40
Ahoj všem, já se musím přiznat, že mi Afrika řezy moc nechutnaly.
Řídila jsem se radami v diskuzi, tvarohu dala dvojnásobné množství a nebyla jsem spokojená. Náplň vůbec neklouzala do krku,lepilo se nám to v ústech na patro, korpus ničím zvláštním neoslnil. Původně jsem si myslela, že to budu muset jíst sama několik dní, ale vzali si i členové rodiny a řekla bych, že čím byl řez starší, tím to bylo lepší (asi týden).
Ale už bych ho znovu asi nedělala. Mrkev jsem v těstě taky nepoznala. Každopádně koho řez láká, nenechte se mnou odradit a zkuste!
Řídila jsem se radami v diskuzi, tvarohu dala dvojnásobné množství a nebyla jsem spokojená. Náplň vůbec neklouzala do krku,lepilo se nám to v ústech na patro, korpus ničím zvláštním neoslnil. Původně jsem si myslela, že to budu muset jíst sama několik dní, ale vzali si i členové rodiny a řekla bych, že čím byl řez starší, tím to bylo lepší (asi týden).
Ale už bych ho znovu asi nedělala. Mrkev jsem v těstě taky nepoznala. Každopádně koho řez láká, nenechte se mnou odradit a zkuste!
24. 4. 2012 03:10
Jak dlouho se to prosim pece ?
3. 4. 2012 19:57
Mirka: s tím musím naprosto souhlasit, fakt vynikající škoda jen, že už došly...
31. 3. 2012 20:46
dnes jsem si je pekla k narozeninam a vsem moc chutnalo!!! je to vynikajici!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 20 minutami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 13 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 14 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 23 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Právě bylo uvařeno:
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 35 minutami
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 1 hodinou
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 3 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 7 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 10 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: řezy recepty africké řezy rezy africké řezy recept skvělé řezy na oslavu recept na řezy recepty na řezy buchta afrika africký řez řezy recept africke bananove řezy africká buchta africký koláč top recepty rezy recepty řezy koláč afrika koláč s tvarohem a meruňkami afrikařezy africké recepty recept řezy
Suroviny: cukr, olej, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, soda jedlá, skořice, mrkev, banán, ořechy strouhané, máslo, cukr moučkový, tvaroh, cukr vanilkový, ořechy mleté, tuk, mouka hrubá
Afrika řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ep0
168 názorů