Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina pečená husa

Vzpomínky na babiččina jídla nás většinou provázejí celý život. Pečená husa patří k majstrštykům zkušených kuchařů i kuchařek, ale podle tohoto receptu ji jistě zvládne každý. Šťavnatou pečínku servírujeme tradičně s knedlíkem a se zelím.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

8. 4. 2010 22:05

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to nostalgická vzpomínka na babičku, skvělou kuchařku a nádherný kuchyňský kachlák, kde se nedalo otočit knoflíkem, ale teplota se regulovala druhem spalovaného dřeva a množstvím vzduchu vpuštěného přes tzv. popelník.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

9. 4. 2010 07:36

Krásná husička:-p+:yes:

jahoda jahoda

9. 4. 2010 07:32

Nostalgie - člověk rád vzpomíná už proto, že tehdy upečená husa,kačena nebo kuře-brojler chutnala úplně jinak, protože byla doma vykrmená, kdežto dnes ji koupím mraženou, bůh ví čím vykrmenou, bůh ví jak starou a požitek se prostě nedá srovnat.:-// tak aspoň se pokocháme krásným pohledem na fotečky;-):-p:yes:6

Ivana Ch

9. 4. 2010 05:10

Když jsem přišla do našeho bytu v r.65,tak taková kamna tady byla.Já je nechtěla.Koupili sme si plynovky.Těch kamen mě bylo ale líto.Manžel ještě s kamarádem je rozebral a přendal do domu na dvoře. Používáme je při zabijačce. Mají dvě trouby nad sebou a krásně i po těch letech pečou.To jenom k dodatku pro pana Jendu1.

yanull yanull

9. 4. 2010 02:25

Jak vidím, první stehýnko je zamluvené, ale husa má přece dvě, můžu se zapsat do pořadníku? :-);-) Přiložené fotografie této nádherné dobrůtky nám ukazují, že i bez babiččina kachlového sporáku, sis s husičkou na oblíbené bylince poradil skvěle, ostatně jako s každým jídlem, že? ;-)Babička dobře¨věděla, komu má své kuchařské geny předat:-p:-):yes::yes::yes::-D:-K

Betina

8. 4. 2010 22:18

:yes::-p

Bibinka Bibinka

8. 4. 2010 22:17

Jeníčku, nemohl by jsi mi to stehýnko přenechat? Je sice po 22 hod.ale já bych ho schroustala, že by se úplně zaprášilo. Krásný se vším všudy a dávám ti 1.bodíka:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená husa husa recepty pečená husa recept husa recept husa pečena pečení husy husa recepty pečení jak správně upéct husu recept na pečení husy husa pečená přes noc recept na pečenou husu recept husa top recepty pecena husa pečeme husu jak se peče husa recept pečená husa jak upect husu recept na husu recepty husa pomalu pečená husa

Suroviny: husa, majoránka, voda, sůl

TopRecepty.cz

Babiččina pečená husa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16vm