Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč je pomalu vařená polévka plná zeleniny, masa a červené řepy. Díky postupnému restování a dušení získá hlubokou chuť, která se nedá uspěchat ani nahradit. Každá lžíce je důkazem, že poctivost v kuchyni má smysl.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 999 kJ / 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,48 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 12,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 46,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ukrajinský boršč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/79q1
Moje poznámka
Ukrajinský boršč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/79q1
Nejnovější recepty
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 minutami
Kuřecí karí
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 10 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 1 hodinou
Treska na másle
Houmicek před 2 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 4 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 5 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 7 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 19 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 20 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 20 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 21 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 22 hodinami
Tématické fráze:
boršč podle rodilé ukrajinky,
recept na boršt,
boršt,
borsč,
bořč,
borč recept,
boršč recept,
borst recept,
recept na boršč,
ukrajinske recepty,
ukrainsky borsc,
polévka boršt,
recepty boršt,
borst polevka,
recept boršť,
borč recepty,
jak uvarit borsc,
polévka bořč,
ruský bořč,
rusky borc polevka
Suroviny:
maso vepřové,
řepa červená,
zelí bílé,
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
pepř mletý,
sůl,
vegeta,
olej,
smetana zakysaná,
petrželka
Komentáře (19)
petulka:je to vec vkusu, niekomu chuti majoneza, niekomu smotana...
byl vynikající,ale nikdy jsem se ho nenaučila vařit,tak snad si na něm z tohoto receptíku pošmáknu...