Paneer
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 112 kJ / 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 58,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Paneer je indicky syr, nieco ako nas tvaroh,ale tuhsi na tolko, ze sa da pekne krajat na kocky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2016 08:27
Andrej: Tesim sa, nech sa vam dari
29. 8. 2016 17:09
Panír sa podaril z kozieho mlieka. ďakujem za recept...
1. 5. 2014 19:35
Já používám kyselinu citronovou.Šťáva z citrónů u nás nějak nefunguje Sliju syrovátku a ještě někdy dosolím + bylinky a nechám dokapat v zavěšeném plátýnku...
7. 4. 2014 08:35
Ja som zo zvedavosti pouzila 1 liter trvanliveho krabicoveho mlieka a paneer sa podaril aj z neho. Vyslo mi 125g syra vybornej chuti :) Mozno z normalneho mlieka z automatu toho syra vyjde viac, ale kazdopadne, da sa spravit aj z krabicoveho :)
11. 2. 2014 17:11
Tak kravy maju dost nekvalitne mlieko. Alebo vam ho riedia vodou. Recept funguje dobre s kvalitnym mliekom.
11. 2. 2014 17:09
Tak mám stejnou zkušenost jako pavla. Dělala jsem z 1,5litru mléka z kravína, sráželo se to dle popisu, ale sýra je hrozně malinko- necelých 100g. Po scezení a zjištění, jak je toho málo, jsem dala mléko znovu na sporák a přidala znovu citron a pak i trochu octa s vodou, ale už se nesrazilo nic, takže " odpad" je fakt velký, pokud někdo syrovátku nemusí. Osobně litr taky nezkonzumuji, ještě že máme psy a můžu jim zbytek rozdělit, vylít to do kanálu by mi bylo dost líto.
14. 10. 2013 21:10
Pavla: musíš dát více citronu, dobře funguje citronová štáva z koncentrátu a znovu vrátit na oheň
1. 6. 2013 21:46
Petr Kozel:Z jednoho litru nemůže býr nikdy tříkilová šiška sýra
9. 9. 2012 08:36
Pavla:nevím jak jste postupovali ale nam se osvedcil ocet a mame z litru koziho mleka 3kilovou sisku syra s prichuti paprikase
17. 8. 2012 07:23
Tak já mám tento recept z novin a tam se zase píše, že mléko se má vařit, jak se začne vařit,tak vypnout a přidat šťávu z citronu nebo ocet. Sýr se povedl.
26. 10. 2011 14:59
Tak jsem zkoušela včera udělat, a jsem z toho absolutně nešťastná. Mám mléko od krávy. Takže jsem použila toto mléko. Srazilo se mi jen nepatrné množství, a zbytek ani ťuk, takže jsem sýra měla takovou malou kuličku, asi jako tenisový míček. Čím to? Zbytek mléka jsem musela vylít...
20. 7. 2010 20:26
neskusala som solit, takze neviem odpovedat
20. 7. 2010 12:59
Michsamant, myslíš, že by se mléko dalo v průběhu přípravy osolit, aby pak byl sýr slaný třeba jako balkán?
20. 7. 2010 04:11
ja ho zabalim do alobalu a dam do chladnicky. netreba ziadnu vodu.
19. 7. 2010 17:51
Paneer udelan, jen to srazeni me pozlobilo. Nevim, kde se stala chyba, ale musela jsem pridat i trochu syridla (ocet s vodou), aby se mleko srazilo. Ted lezi v sitku a ceka na obraceni..zitra ho pouziji do ciny :) Jen by me zajimalo, jak ho v lednici uchovat. Ve vode jako tofu nebo jen tak suche?? Bodik cislo 10 je zaslouzeny
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 9 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 19 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 23 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Papája v kuchyni: Poradíme, jak zpracovat a jíst toto medově sladké ovoce
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Další recepty
Tématické fráze: paneer sýr paneer paneer recept domaci syr z mleka a citronu shahi paneer recept paneer recepty domácí balkán z tvarohu panir domácí paneer domácí sýr paneer paneer sýr recept paneer kde koupit syřidlo kde koupit paneer shahi paneer domácí sýr citron paneer výroba výroba paneer mléko citron výroba sýra domaci syr z citronu
Suroviny: mléko, šťáva citronová
Paneer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jYD5
26 názorů