Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek na žampionech

Připravte si na oběd vepřový plátek na žampionech, který spojuje chuť šťavnatého vepřového masa s vůní a chutí žampionů. Lahodnou omáčku můžete doplnit rýží, knedlíkem nebo pečenými bramborami. S každou přílohou bude chutnat výborně.

Hodnocení receptu je 4,7 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 071 kJ /
973 kcal
Bílkoviny18,23 g
Tuky68,12 g
Vláknina12,95 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 570 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy67,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pomažeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli zpěníme. Krok 3: Plátky masa osmahneme postupně jeden po druhém na cibulkovém základu. Hotové plátky odkládáme na talířek. Krok 4: Jakmile osmahneme všechny plátky masa, nalijeme do hrnce vývar, vrátíme maso a hrnec uzavřeme. Dusíme v tlakovém hrnci asi 20 minut. Poté hrnec opatrně otevřeme a vyndáme maso. Krok 5: Do misky dáme 3 lžíce hladké mouky, 50 ml vody a 1 lžíci hořčice. Pořádně rozmixujeme. Krok 6: Omáčku v tlakovém hrnci přivedeme k varu a vlijeme mouku s vodou a hořčicí. Dle potřeby přiléváme vodu tak, aby byla omáčka tak akorát hustá. Za stálého míchání pozvolna vaříme. Krok 7: Nakonec přidáme okapané sterilované žampiony a provaříme ještě zhruba 10 minut. Dochutíme solí a pepřem. Do hotové omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo. Krok 8: Podáváme s rýží nebo pečenými bramborami.

TIP: Další recepty na jídla se žampiony

Zveřejněno 7. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYXz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYXz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Masox nepoužíváme už 5let,vývar(masox má ingredience podporující rakovinu)
jinak velice dobré i za tři bodíky.

Helena TVRDÁ 7. 5. 2015 08:19
TA FOTKA JE SICE DOST ZAVÁDĚJÍCÍ,ALE TAKÉ TO DĚLÁM JAKO
ROŠTĚNKU A JE TO SKVĚLÉ:yes:

Jen vidím fotku a přešla mě chuŤ..

Dobrůtka, dělala jsem to nedávno a vážně jsme si pochutnali...ta omáčka mi připomíná španěláky. mnam :-K:yes:

Radko včera jsem vyzkoušela tento recept;-) Výborné.:-p Použila jsem vepřové nudličky, čerstvé žampióny a přidala stroužek česneku. Jinak postup stejný. Posílám velikou pochvalu, bodíka a fotku;-):yes:

Radko, ta omáčka je famozní a zaslouží bodíka.:-p:yes:

Vcera jsem delala. nejdrive jsem se bala, protoze jsem co se omacek tyce novacek, nikdy mi nejdou udelat a chutnaji po mouce a bez chuti, ale tahle se mi povedla, jeee:-p Doporucuji:-K

Je to klasická hnědá omáčka jak na roštěnou nebo na rozlítaný ptáky nebo na okurkovou atd...

Jani mi děláme hodně omáčky to asi jo ono když k tomu je rýže a ta je suchá tak je dobý když je víc omáčky a ono když to rozpočítáš na 6 porcí tak je to cca 3 dcl na porci.

Jo,jo Jani, už se hlásím a pravdu díš, u nás musí všechno plavat, omáčky milujeme a čím víc je jí tím líp. My jsme dvá a 2 litříky to je supr. Radulko, jde ti 4.bod:yes:

socatko achich, achich, to já taky!! A taky Bibi!!:-))

Jani, omacky neni nikdy dost!! My omacky milujeme! :-K:yes:

:yes::yes: Teda, ty děláš až 2 litry omáčky?:-O Kolik vás je?:-)):yes:

Tématické fráze:
veprove platky na zampionech, vepřové na žampionech, přírodní vepřové plátky na žampionech, vepřový na žampionech, plátky na žampionech, recepty vepřové plátky na žampionech, vepřový steak na žampionech, vepřové maso na žampionech, přírodní vepřové na žampionech, vepřové plátky na žampionech s rýží, recept na vepřové plátky na žampionech, vepřový plátek přírodní, na žampionech, veprovy platek, vepřové plátky se žampiony, vepřové plátky se žampiony, vepřové plátky s žampiony, přírodní řízek na žampionech, vepřový plátek na žampionech s rýží, vepřové plátky na žampionech a smetaně

Suroviny:
plec vepřová, cibule, kmín mletý, hořčice, žampiony sterilované, vývar masový, mouka hladká, mouka hladká, sádlo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu