Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 268 kJ / 1 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,33 g |
Tuky | 71,14 g |
Vláknina | 31,45 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 883 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 64,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, na jemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme.
Krok 2: V průběhu dušení přidáme rybízovou zavařeninu. Když je maso měkké, tak ho vyndáme, šťávu se zeleninou a kořením prolisujeme přes sítko. Pak maso do šťáva vrátíme, přidáme trochu vody s rozšlehanou moukou.
Krok 3: Povaříme a zjemníme kysanou smetanou. Ještě prohřejeme a můžeme podle chuti přidat citrónovou šťávu.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš ze zajíce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vpX
Moje poznámka
Guláš ze zajíce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vpX
Nejnovější recepty
Panenka v kopru
Přidáno před 14 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 23 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno 15. 6. 2025 17:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 3 minutami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 53 minutami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 59 minutami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 1 hodinou
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 4 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 9 hodinami
Tématické fráze:
zajeci gulas,
divoký zajíc recepty,
guláš recept,
recepty ze zvěřiny,
guláš z divočáka,
zaječí guláš recept,
zaječí guláš na divoko,
zaječí maso,
recept zajeci gulas,
divoky zajíc recept,
naložený zajíc,
zajíc na smetaně recept,
bažantí guláš,
bazanti prsa,
recepty-zajíc,
zajíc-recepty,
recepty ze žraloka,
zajíc-recept,
bažantí prsa recept,
recept na zaječí guláš
Suroviny:
maso zaječí,
mrkev,
petrželka kořenová,
celer,
cibule,
zavařenina rybízová,
šťáva citronová,
olej,
mouka hladká,
smetana kysaná,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
jalovec,
tymián,
sůl
Komentáře (14)
Zvěřinu mám ráda, ale neumím ji udělat. Jen jednou jsem dělala z nutnosti guláš z divočáka - Tonda ho trefil autem.
PS: - To byla opět mara stepní ?
Bazalko, nepoučuj už zase. Až budeš mít tolik pěkných receptů jako výbušná a tolik fotek, tak si "rejpej"
Výbušná, nezlob se, ale to třetí foto "vyžraný talíř" by bylo lepší si nechat v rodinném archívu. Promiň.