Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 321 kJ / 4 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 60,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 900,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dejte bonbony marshmallow a přidejte vodu. Jsou dva způsoby, jak se marshmallow dá rozpustit: 1. ve vodní lázni, 2. v mikrovlnné troubě.
Krok 2: Pokud zvolíte mikrovlnnou troubu, tak ji nastavte na 30 sekund. Po zapípání marshmallow zamíchejte a vraťte zpět na dalších 30 sekund. Opakujte, dokud všechny bonbony nesou rozpuštěné. POZOR - velmi horké.
Krok 3: Pokud máte v plánu to dělat z celé dávky, tak doporučuji vodní lázeň. Těch bonbónů je opravdu docela dost (objemově).
Krok 4: Jakmile je marshmallow docela rozpuštěné, přisypte k němu cca 3/4 cukru a zpracujte ručním šlehačem s hnětacími nástavci.
Krok 5: Až se vám podaří zapracovat většinu z těch 3/4, tak si řádně namažte ruce IVOU - dlaně, hřbet, i mezi prsty a i místo, kde hmotu hodláte zpracovávat (např. kuchyňskou linku). Je to proto, že hmota v této fázi je velmi, velmi lepkavá.
Krok 6: Vyklopte hmotu na promaštěnou desku a začněte propracovávat ručně a zapracovávat zbylou třetinu cukru.
Krok 7: Pravidelně si řádně promazávejte ruce. Ten tuk dá hmotě vláčnost a lepší zpracovatelnost a neovlivní chuť.
Krok 8: Zapracujte veškerý cukr a veškerý tuk. Hmota má být krásně vláčná a sametová na dotek. Pokud se při natáhnutí lehce trhá, tak je moc suchá a zapracujte do ní trochu vody (přidávejte po kapkách).
Krok 9: Je lepší ji nechat přes noc odpočinout, ale dá se výborně použít ihned po udělání.
Krok 10: Používám bílé marshmallow, protože hmota zůstane krásně bílá a dá se různě barvit.
Krok 11: Uchovávejte řádně zabalené ve fólii a v sáčku - pokud možno vakuově - a ne moc na světle. Vydrží až 3 měsíce.
Krok 12: Před použitím hmotu propracujte. Pokud se zdá tuhá, tak ji dejte na chviličku do mikrovlnky povolit. 5-10 sekund stačí. Pozor, může být uprostřed velmi horká (pokud rozehříváte malé množství). Válejte na pocukrované ploše.
Zveřejněno 25. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potahovací hmota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQnE
Moje poznámka
Potahovací hmota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQnE
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 5 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 15 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 36 minutami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 3 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 15 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 15 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 15 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 16 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 17 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 18 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 19 hodinami
Tématické fráze:
fondan potahovaci modelovací hmota,
fondan potahovaci modelovací hmota recept,
domácí potahovací hmota na dorty,
cukrová hmota,
marschmelou,
marschmallow fondán,
recept na potahovou hmotu,
cukrová hmota k2,
výroba potahovací hmoty na dort,
cukrová hmota recept,
potahovací hmota na dorty z bonbonů,
domácí výroba potahovací hmoty na dorty,
výroba fondánové hmoty,
potahovací fondánová hmota na dorty,
bila potahovaci hmota na dorty,
hmota z marschmelou,
marshmallow hmota,
cukrová hmota na dort,
domácí potahovací hmota na dort,
hmota z marshmallow bonbonů
Suroviny:
marshmallow bonbóny,
voda,
cukr moučkový,
tuk rostlinný
Komentáře (55)