Pohanková kaše
Připravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a obsahuje velké množství cenných minerálů a vitaminů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 874 kJ / 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,20 g |
Tuky | 8,70 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 124 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 164,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEJ
Moje poznámka
Pohanková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEJ
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 22 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 30 minutami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 53 minutami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 1 hodinou
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 3 hodinami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 3 hodinami
Cuketový perník
MonikaP. před 4 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 5 hodinami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 5 hodinami
Tématické fráze:
recept na pohankovou kaši,
pohanka recepty,
jak uvařit pohankovou kaši,
pohanka lámanka příprava recepty,
kaše z pohankových vloček,
recepty z pohanky,
pohanka po sladku,
pohanka na sladko,
pohankova,
pohanková kaše s jablky,
recepty pohanka,
pohankové překvapení,
krupičková kaše,
pohanka pro kojence,
pohankové recepty,
sladká pohanka,
jak uvařit pohanku,
jak udělat pohankovou kaši,
pohanka recepty sladké,
pohankova lamanka recepty
Suroviny:
pohanka,
mléko,
sůl,
cukr,
skořice mletá,
máslo
Komentáře (14)
To co jsem si uhotovil vypadalo stejně jako na obrázku...
O kaši mám poněkud jinou představu... Když jsem přidal více mléka, tak to bylo mléko s čímsi jako broky
Omluvím se ovesné kaši za nevěru a pokorně se k ní zpět připlazím
No, asi je to v hlavě, jak říkají Angláni
tejaja: sama jsem kolikrát poznala, že...Nie všetko, čo sa píše na internete, musí byť aj pravda.....
Ale předpokládám, že náš největší producent pohankových výrobků ví, co píše. Tuhle jeho radu o termicky zpracované pohance znám a také předávám dál.
A že Karel Šmajstrlu doporučuje?
Jinak, ale na netu se fakt dočteš naprosto protichůdné informace, která že ta pohanka je lepší po zpracování - mechanicky, či termicky a každý způsob má své obhájce. Takže tady si asi bude každý myslet to své.
"Při vyloupávání pohanky ze slupky se používají dva způsoby. Lepší je mechanické loupání, kdy se pohanka loupe za studena, mechanickým obrušováním, takže nedochází k ovlivnění kvality enzymů atd…
Při loupání za tepla se zrno nejdříve napaří, zahřeje, ochladí a pak oloupe. Tento způsob ale pohanku částečně znehodnotí."
Alebo žeby šlo o reklamu?
Karel.
Jo jinak mě udivilo, že tu tak základní recept chybí