Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé bramboráky

Do zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým pokrmům našich babiček a dědečků.

Hodnocení receptu je 5,0 (105×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

9. 6. 2010 18:55

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 027 kJ / 484 kcal
Bílkoviny24,36 g
Tuky15,47 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy58,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 6. 2019 16:25

HonzaB: Bez cibule a kmínu , bych s tím doma neuspěla. A kmín a majorán dávám po PL lžíci ! Tu strouhanku příště odzkouším, to může být docela fajn !:yes:

HonzaB HonzaB

28. 6. 2019 20:20

Miroslav: ...cibule vůbec do bramboráku nepatří.. !

srettka

28. 7. 2018 13:54

Johnyindy: Ne všichni jsou zdatní a kování kuchaři a většinou se tradičně dohušťuje bramborákové těsto moukou. A protože to splnilo zřejmě očekávání a rcp je zde x-let, tak není divu:-)

Johnyindy

28. 7. 2018 12:55

V kazdem kraji se delaji jinak,nekde asi i bez pepře ..to je bez diskuse,ale že takovou blbost lidi sdílejí mě udivuje...:-Q

pazderka83

13. 5. 2018 16:36

Přidala jsem ke kukuřičné strouhance i ovesné vločky a po bramborácích se jen zaprášilo. :yes:

plamenk

25. 2. 2018 07:55

Přidávám mletý kmín a nastrouhanou velkou cibuli(naučila mě jedna Maďarka). Většinou sleju vodu z brambor a pak teprve přidávám mouku,ale velice málo.
Naopak do slovenských halušek dávám dost mouky a vodu nechávám a brambory mixuji na velmi jemně.

Miluše

19. 1. 2018 07:31

Pepř určitě a ještě dávám na kousky šunku a někdy kmín a je to zase jiné. Strouhanku dávám už dlouho místo mouky a je to super. A také je bezvadné nastrouhat brambory hodně nahrubo. :):-K

franto

28. 10. 2017 13:20

Do zemiakovych placiek nedavam vajce ,na miesto muky pridam suche rozdrvene rozky su chrumkave a lahučke.

chvajda chvajda

24. 3. 2017 21:21

<3 za mě je to nejlepší bramborákové těsto, jaké jsem kdy dělala.... vychytávka se strouhankou je dokonalá, velmi dobře se s těstem pracuje....již nebudu dělat jinak....:-)
děkuji !!!

hosta hosta

8. 1. 2017 19:42

Olga Cermakova: ale dává, může se dávat:-)

Stanislava

8. 1. 2017 19:37

Miroslav: A pepř?

Olga Cermakova

8. 1. 2017 19:21

Miroslav: Nedávam a neslyšela jsem že se dáva.

StenlyStan

8. 11. 2016 18:02

Kritýnko, super. Poprvé jsem nepoužil mouku, jen trochu strouhanky.
Smažil jsem na domácím sádle a :-Q :-Q:-Q . Dík za inspiraci :-K

Miroslav

6. 11. 2016 10:56

A co cibule?

Jerry

22. 8. 2016 02:55

Je to jedna rychlovka, která jde velmi rychle podávat na stůl a co hlavně, jsou velmi dobré:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělají bramboráky domácí bramboráky domácí bramboráky recept domaci bramborak bramboráky bez mouky křupavé bramboráčky bramboráky bramborak recept recept na bramborak dobré bramboráky dobrý bramborák bramboráky se strouhankou bramborak bramborák se strouhankou bramborák bez mouky zdravé bramboráky jak udelat bramboraky bramboráky recept jak udělat bramborak recepty na bramboráky

Suroviny: brambory, vejce, sůl, česnek, majoránka, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Křupavé bramboráky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1GVP