Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 954 kJ / 1 423 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 214,67 g | 
| Tuky | 16,47 g | 
| Vláknina | 26,55 g | 
| Cholesterol | 480 mg | 
| Sodík | 2,22 g | 
| Sůl | 5,35 g | 
| Sacharidy | 80,10 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso odblaníme a nakrájíme na stejné kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky cca 1x1 cm. Na troše oleje osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme maso a grilovací koření.
	Krok 2: Necháme na prudkém ohni maso zatáhnout, oheň ztlumíme a nepřikryté dále dusíme ve vlastní šťávě až skoro do připálení. Pozor, tento okamžik je velmi zrádný, opravdu jen skoro.
	Krok 3: V tomto okamžiku přidáme mletou papriku, promícháme, jen aby se rozpustila v tuku a ihned zalijeme červené víno, krátce necháme provařit, aby se odpařil alkohol.
	Krok 4: Přidáme vodou do úrovně masa, nadrobený masox, majoránku, nasekané (čerstvé) či rozdrobené (sušené) chili papričky, oloupaný česnek nakrájený na plátky (já používám sušené plátky, hezky drží tvar), kečup a papriku nakrájenou na malé kostičky 0,5x0,5 cm.
	Krok 5: Dusíme za občasného zamíchání přikryté doměkka. Ke konci přidáme nasekanou cibulovou nať a lehce zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a krátce provaříme.
Zveřejněno 3. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Barevný guláš - neguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wK8m
Moje poznámka
					
				
Barevný guláš - neguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wK8m
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 28 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 34 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pripaleny gulas, 
						
						
							připálená cibule, 
						
						
							připálené maso, 
						
						
							připálená cibulka, 
						
						
							jak udělat tmavý guláš, 
						
						
							co s pripalenym gulasem, 
						
						
							jak na připálený guláš, 
						
						
							tmavý guláš, 
						
						
							líný guláš, 
						
						
							nejlepší pečený guláš, 
						
						
							cibulka na guláš, 
						
						
							barva guláše, 
						
						
							pripalena cibulka v gulasi, 
						
						
							připálená paprika, 
						
						
							guláš neguláš, 
						
						
							gulas bez cibule, 
						
						
							připálená cibule v guláši, 
						
						
							guláš s cibulkou, 
						
						
							co s připálenou cibulkou, 
						
						
							co na připálený guláš
						
					
						Suroviny:
						
							kližka hovězí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							olej, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							česnek, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							koření grilovací, 
						
						
							chilli paprika čerstvá, 
						
						
							masox, 
						
						
							kečup sladký, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							mouka hladká
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (28)
Proč taky, KLIŽKU, a na guláš, že
...ale jinak
No, tedy až na drobnosti...