Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 954 kJ / 1 423 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,67 g |
| Tuky | 16,47 g |
| Vláknina | 26,55 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 2,22 g |
| Sůl | 5,35 g |
| Sacharidy | 80,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme a nakrájíme na stejné kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky cca 1x1 cm. Na troše oleje osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme maso a grilovací koření.
Krok 2: Necháme na prudkém ohni maso zatáhnout, oheň ztlumíme a nepřikryté dále dusíme ve vlastní šťávě až skoro do připálení. Pozor, tento okamžik je velmi zrádný, opravdu jen skoro.
Krok 3: V tomto okamžiku přidáme mletou papriku, promícháme, jen aby se rozpustila v tuku a ihned zalijeme červené víno, krátce necháme provařit, aby se odpařil alkohol.
Krok 4: Přidáme vodou do úrovně masa, nadrobený masox, majoránku, nasekané (čerstvé) či rozdrobené (sušené) chili papričky, oloupaný česnek nakrájený na plátky (já používám sušené plátky, hezky drží tvar), kečup a papriku nakrájenou na malé kostičky 0,5x0,5 cm.
Krok 5: Dusíme za občasného zamíchání přikryté doměkka. Ke konci přidáme nasekanou cibulovou nať a lehce zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a krátce provaříme.
Zveřejněno 3. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevný guláš - neguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wK8m
Moje poznámka
Barevný guláš - neguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wK8m
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 2 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 10 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 8 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 10 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 12 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 13 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 13 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 14 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 14 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 15 hodinami
Tématické fráze:
pripaleny gulas,
připálená cibule,
připálené maso,
připálená cibulka,
jak udělat tmavý guláš,
co s pripalenym gulasem,
jak na připálený guláš,
tmavý guláš,
líný guláš,
nejlepší pečený guláš,
cibulka na guláš,
barva guláše,
pripalena cibulka v gulasi,
připálená paprika,
guláš neguláš,
gulas bez cibule,
připálená cibule v guláši,
guláš s cibulkou,
co s připálenou cibulkou,
co na připálený guláš
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
olej,
víno červené,
česnek,
majoránka,
koření grilovací,
chilli paprika čerstvá,
masox,
kečup sladký,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
cibulka jarní,
mouka hladká
Komentáře (28)
Proč taky, KLIŽKU, a na guláš, že
...ale jinak
No, tedy až na drobnosti...