Blbouny z pekárny
Jakmile začne dozrávat ovoce na zahrádce, je sezona ovocných knedlíků započata. Různě v krajích má své názvy a jedním z nich je také typické označení blboun. Tak připravte těsto, naplňte jej ovocem a pochutnejte si.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 241 kJ / 5 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,76 g |
Tuky | 36,72 g |
Vláknina | 40,80 g |
Cholesterol | 554 mg |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 1 059,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přísady vložíme do pekárny a zapneme program Těsto.
Krok 2: Po zpracování jej vyjmeme z nádoby pekárny, rozdělíme na kousky a naplníme zvoleným ovocem. Po zabalení necháme knedlíky ještě 10 minut kynout.
Krok 3: Poté je vaříme ve vodě 7 minut. Jakmile je vytáhneme z vody, propíchneme je, aby mohla odejít pára.
Zveřejněno 20. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Blbouny z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYo8
Moje poznámka
Blbouny z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYo8
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 12 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 15 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 18 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 18 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 18 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 18 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Tématické fráze:
blbouni,
blbouni recept,
kynuté ovocné knedlíky z domácí pekárny,
ovocné knedlíky z pekárny,
blbouni recepty,
blbouni na páře,
recept na blbouny,
blbouni z domaci pekarny,
kynuté jahodové knedlíky z domácí pekárny,
kynuté ovocné knedlíky z pekárny,
blbouni v páře,
kynuté knedlíky z pekárny,
blbouny,
blbouni s jahodami,
ovocné knedlíky z domácí pekárny,
babiččiny blbouny,
kynuté knedlíky z domácí pekárny,
ovocné kynuté knedlíky z pekárny,
blboun,
kynutý knedlík z domácí pekárny
Suroviny:
mouka hrubá,
mouka hrubá,
mléko,
mléko,
vejce,
vejce,
droždí,
droždí,
cukr,
cukr,
sůl,
sůl,
ovoce,
ovoce
Komentáře (26)
Tak ano, potvrzuji, že s těstem se krásně pracuje. Je dobré. V parním hrnci jsem knedlíky dělala 15 minut. Ani jeden se nesrazil. Kynuté knedlíky se u nás dělají zcela vyjímečně, raději mlsáme tvarohové.
Nechci říct že doma dělané nejsou nikdy tak dobré, asi mi je ještě nikdo správně neuvařil.
Každopádně recept zaslouží bod