Lehký maďarský guláš
Barva, chuť a kvalita vepřového guláše se odvíjí mimo jiné od cibulového základu. Proto si dejte záležet a cibuli pěkně osmažte dozlatova. Chuť guláše pak můžete doladit česnekem, paprikou či feferonkou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 827 kJ / 676 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,64 g |
| Tuky | 16,45 g |
| Vláknina | 12,32 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 277 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na rozpálený olej restovat. Necháme mírně zhnědnout.
Krok 2: K cibuli vložíme vepřové maso pokrájené na kostky a smícháme společně s cibulí.
Krok 3: Až se maso zatáhne, přidáme mletou sladkou papriku, gulášové koření a pepř. Společně vše promícháme.
Krok 4: Zalijeme vodou a vložíme bujon. Necháme dusit, dokud maso není měkké. Podle chuti dosolíme.
Krok 5: Z hladké mouky a vody připravíme záklechtku, omáčku jí zahustíme a dobře provaříme.
Krok 6: Nakonec do omáčky přidáme prolisovaný česnek, majoránku a zelenou papriku pokrájenou na proužky.
Krok 7: Takto připravený guláš můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo s rýží.
Zveřejněno 28. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký maďarský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkvQ
Moje poznámka
Lehký maďarský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkvQ
Nejnovější recepty
Kachní prsa s čekankovým salátem podle Mirka Kaliny
Přidáno před 7 hodinami
Krémová česnečka
Přidáno před 8 hodinami
Buchta na plech
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z červené čočky
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené špagety à la lasagne
Přidáno před 10 hodinami
Zelí bílé hlávkové zase jinak dělané
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 2 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 3 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 4 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 5 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 5 hodinami
Vepřové maso na thajský způsob
Sahula před 5 hodinami
Krůtí srdíčka na smetanovém halali v PH
DunkaStehlikova1975 před 6 hodinami
Vaječná tlačenka
[email protected] před 9 hodinami
Koprová polévka
Jikaprg před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jjulie před 10 hodinami
Tématické fráze:
maďarský guláš,
lehké omačky,
maďarský vepřový guláš recept,
maďarský guláš s rýží,
madarsky gulas recept,
kuřecí gulaš madarsky,
vepr gulas,
maďarsky veprovy guláš,
guláš madarský,
vepr. gulas,
jednoduchy madarsky gulas,
lehký vepřový guláš,
vepř.gulas,
recept na madarsky gulas,
bab guláš,
nejlepsi madarsky gulas,
madarsky gulas z veproveho,
madarski gulas,
vepř kostky,
maďarský guláš z vepřového masa
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
bujón hovězí,
paprika čerstvá zelená,
česnek,
paprika sušená sladká,
koření gulášové,
majoránka,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
ani ľahký ani ťažký maďarský guláš sa nepripravuje z týchto šmakulád:
hl.mouka na zahuštění
1 magi bujón
gulášové koření
1/2kg vepř.kostek
Keby ste tomu dali názov "český" alebo "slovenský" tak Vám napíšem super, pretože obe tieto kuchyne znesú úplne všetko, od lanýžov s bujónom
http://www.toprecepty.cz/recept/36401-testoviny-s-...
či rýchlosoľou
http://varecha.pravda.sk/recepty/pecienkova-terina...
MAĎARSKÝ GULÁŠ SA PRIPRAVUJE TAKTO:
http://varecha.pravda.sk/recepty/madarsky-gulas-fo...