Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Hodnocení receptu je 5,0 (101×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min + doba tuhnutí

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

16. 8. 2010 14:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie483 kJ / 116 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdenka1

30. 5. 2018 13:14

Ilja Trubecký: dělávám z dvojnásobné dávky, dám do malých skleniček s víčkem a sterilizuji 15 - 20 min, aby chytlo víčko. Vydrží nám tak půl roku, než se sní. Pak dělám další várku. Zatím se mi nic nezkazilo.

maris maris

3. 11. 2017 18:20

Ilja Trubecký: já to skladuji v ledničce, není to nijak konzervované - tak jako pečené vepřové maso. Nám nikdy moc dlouho nevydrží, protože se sní, tak úplně přesně nevím;-):-)

Ilja Trubecký

2. 11. 2017 20:39

Jaká je trvanlivost této dobroty

maris maris

26. 10. 2017 13:03

hančinka: upozornění na komentář mi přišlo až před chvilkou - takže už je asi hotovo a tak jen doufám, že jste spokojená;-):-)

hančinka

24. 10. 2017 15:41

DŘÍVE JSEM HO DĚLALA V TROUBĚ, DNES BUDU POPRVÉ POMALIT<3<3<3

maris maris

4. 2. 2017 19:13

Simona Skolakova: Simonko - moc děkuju, mám radost, že jste spokojení;-):-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 2. 2017 17:45

Jak už tady bylo mnohokrát zmíněno,je to opravdu delikatesa,nemá to chybičku;-):yes::yes:díky;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

3. 2. 2017 11:11

Majko dnes jsem dostala chuť jít do Tvého receptíku,tak má frajer do večera práci a já se budu těšit na tuhle mňamku:-p:yes:

Pavla

2. 8. 2016 20:21

Už jsem měla tu čest tuhle lahůdku udělat a vážně je to velká mňamka!!!!!Jen se zaprášilo!!!!

madlina

26. 5. 2016 18:58

jana
upéct bůček a umlít a je to, je stejné jako rozdíl mezi rajskou polévkou z jídelny a rajčatovou italskou polévkou. to je rozdíl mezi rillets a upečeným um letým bůčkem.

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 5. 2016 21:01

Jana: Mohu porovnat výslednou chuť upečeného pomletého bůčku a rillettes.Chutě jsou opravdu odlišné:-)

maris maris

25. 5. 2016 17:02

chocolate: díky za odpoveď ;-):-)

mika59 mika59

25. 5. 2016 16:53

chocolate: :yes::yes:

chocolate chocolate

25. 5. 2016 16:43

Jana: Nemate pravdu, technologie pripravy je odlisna a diky tomu je odlisna i vysledna chut.

Jana

25. 5. 2016 16:11

Upéct bůček a umlít a je to .Ovšem s francouským názvem,je to asi jiné.:-((:-((

1 2 3 4 5 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci

Suroviny: víno bílé suché, sůl

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX