Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Hodnocení receptu je 5,0 (101×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min + doba tuhnutí

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

16. 8. 2010 14:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie483 kJ / 116 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

8. 3. 2016 14:07

Jiří: Lze nahradit mírným dlouhým pečením v troubě - na 150°C max.

magdalenka magdalenka

8. 3. 2016 12:33

Jiří: Ešte, s dovolením, doplním - je to elektrický spotrebič, ktorý "dlho" varí, má varenie "high" alebo "low".

cathleen cathleen (moderátorka)

8. 3. 2016 11:55

Jiří: pomalý hrnec ;-)
Můžete uvařit i v hrnci normálním, ale pomalu, delší dobu a tak, aby nevařilo klokotem, ale spíš se jen táhlo.

Jiří

8. 3. 2016 11:34

maris:Asi jsem blbej,ale může mi někdo vysvětlit pojem PH?Prázdný hrnec,plechový hrnec,přetlakový hrnec-nevím.:-O:-S;-(

maris maris

12. 1. 2016 12:39

madlina: moc děkuju, jsem moc ráda:-)

madlina

12. 1. 2016 11:38

madlina:
Tak se to povedlo, maris díky za skvělý recept na dobrotu. Pomalý hrnec pomalu vařil, nechala jsem to tam na LOW 7,5 hoďky :-))

madlina

11. 1. 2016 15:01

madlina:
Tak, ted jsem to naskládala do PH a zítra se buď pochlubím nebo nepochlubím? :-)

madlina

8. 1. 2016 19:28

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Jindřich

4. 9. 2014 12:31

dobrá bašta!
:yes::-p já bůček předem pomlel, sádlo vyškvařil takřka bezpracně v mikrovlnce, přilil vínisko, a pomaličku vařil.výsledek-dobrá bašta!:yes:

maris maris

16. 3. 2014 07:36

Bibinka: Bibi děkuju, moc jsi mě potěšila;-):-)

Bibinka Bibinka

15. 3. 2014 21:35

maris:Maruš, konečně jsem se k té tvé dobrotě dostala, včera jí udělala, dnes byla k večeři a moc jsme si pochutnali. Bodík už jsem dala dávno, tak ti přidám alespoň fotky;-) Hodně mi to připomnělo dřívější vepřové konzervy-ty dobré:yes:

maris maris

30. 1. 2014 11:41

Míšo, Péťo - děkuju:-K, jsem ráda, že recept " žije ";-):-) a vy jste spokojené;-)

Petra Ku. Petra Ku.

29. 1. 2014 22:50

Maruško, pro velký úspěch jsme pomalila přes noc 3,5kg bůčku :-) Přidala jsem celé oloupané stroučky česneku z celé palice, krapet čerstvě mletého pepře a - výsledek :yes::yes::yes:

Michaela Medkova Michaela Medkova

29. 1. 2014 18:17

Dělala jsem dnes v ZEPTRU asi 5hod. Výsledek je opravdu výborný.:-p;-) Určitě jsem nedělala naposledy. Posílám bodíčka.

maris maris

28. 1. 2014 20:14

jitka: Jitko - super, díky za vyzkoušení;-):-):yes:

1 3 4 5 6 7 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci

Suroviny: víno bílé suché, sůl

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX