Rillettes (rijet)
Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 483 kJ / 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,30 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 4,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.
Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2012 15:40
Ëlizo, bylo-li to suché, tak to znamená, že teplota byla příliš vysoká. Správně se to nemá ani vařit, ani péci. Když nemáte pomalý hrnec, tak udržovat těsně pod bodem varu na sporáku, česky se tomu říká "táhnout", v troubě nastavit 90 stupňů a doba alespoň dvojnásobná, než jste to tam měla vy.
A když nemáte hodně prorostlý bůček, tak klidně přidat sádlo na vypuštění nebo sádlo už vypuštěné. Nebojte se, nepřepálí se, protože nikdy při přípravě to nepřesáhne 100 stupň.
Nebojte se toho sádla mít hodně, na konci ho seberete a budete mít na chleba, na smažení nebo na příští dávku rillettes.
21. 7. 2012 19:35
20. 7. 2012 12:32
19. 7. 2012 11:12
chocolate - doufám, že napodruhé bude lepší, někdy moc libové je na škodu
18. 7. 2012 17:43
29. 3. 2012 20:56
Jarka: skleničky zavařím, víčka pěkně chytnou a vydrží dlouho. Je ale pravda, že po otevření je nejlépe co nejdříve spotřebovat
29. 3. 2012 20:49
3. 3. 2012 10:41
1. 2. 2012 13:40
Už jsem to dělala několikrát, hlavně na večírky.Chlapům to moc chutná, no mě teda taky.
24. 1. 2012 10:00
24. 1. 2012 09:54
24. 1. 2012 09:38
24. 1. 2012 09:11
14. 10. 2011 08:25
13. 10. 2011 22:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 4 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci
Suroviny: víno bílé suché, sůl
Rillettes (rijet)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krYX
187 názorů