Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Hodnocení receptu je 5,0 (101×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min + doba tuhnutí

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

16. 8. 2010 14:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie483 kJ / 116 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jura-p

2. 11. 2012 15:40

Eliza:
Ëlizo, bylo-li to suché, tak to znamená, že teplota byla příliš vysoká. Správně se to nemá ani vařit, ani péci. Když nemáte pomalý hrnec, tak udržovat těsně pod bodem varu na sporáku, česky se tomu říká "táhnout", v troubě nastavit 90 stupňů a doba alespoň dvojnásobná, než jste to tam měla vy.
A když nemáte hodně prorostlý bůček, tak klidně přidat sádlo na vypuštění nebo sádlo už vypuštěné. Nebojte se, nepřepálí se, protože nikdy při přípravě to nepřesáhne 100 stupň.
Nebojte se toho sádla mít hodně, na konci ho seberete a budete mít na chleba, na smažení nebo na příští dávku rillettes:yes::-p.

maris maris

21. 7. 2012 19:35

chocolate: no to jsem moc ráda, díky;-):-):-K

chocolate chocolate

20. 7. 2012 12:32

maris:Maruško:-K, dopadlo to výborně, jednu sklenici jsem poslala včera tátovi a dnes už se ptal, jestli nemám ještě:-D...mám, ale už prosvítá dno:-p.

maris maris

19. 7. 2012 11:12

Moc vám děkuju a jsem ráda, že vám francouzská klasika přišla k chuti:-)
chocolate - doufám, že napodruhé bude lepší, někdy moc libové je na škodu;-):-))

chocolate chocolate

18. 7. 2012 17:43

Dělala jsem v sobotu a bohužel jsem měla, stejně jako Eliza, příliš libový bůček.Každopádně se snědlo vše a dnes mám v PH druhou várku z tučnějšího kusu;-).+32

jahoda jahoda

29. 3. 2012 20:56

Vera N.: :-D také to tak dělám:yes:
Jarka: skleničky zavařím, víčka pěkně chytnou a vydrží dlouho. Je ale pravda, že po otevření je nejlépe co nejdříve spotřebovat:-)

Vera N.

29. 3. 2012 20:49

Dělala jsem našim chlapům už asi 6x, vždy ze 2 kg masa. Čerstvý chleba, nahoru kolečka cibule a jen si mlaskají. Už nemačkám vidličkou, ale šťouchadlem na brambory.:-))

Jarka

3. 3. 2012 10:41

Znám podobný recept, který přinesla dcera z návštěvy, dělám ho z polovičního množství - 1/2 kg vepř.plecka, 1/2 kg bůčku a 1/2 kg vepř.sádla, vše pokrájet na malé kostičky, solit, pepřit podle chuti a vařít 9-12 hod. podle množství a velikosti kostiček, doporučuji raději dělat menší množství, rychleji se sní a nehrozí plíseň se kterou už mám rovněž své zkušenosti, zásadně pomazánku uchovávám ve skleničkách se šroubovacím víčkem. Dobrou chuť.:-*

Regina

1. 2. 2012 13:40

:yes:je to výborné!!!!
Už jsem to dělala několikrát, hlavně na večírky.Chlapům to moc chutná, no mě teda taky.

maris maris

24. 1. 2012 10:00

jahoda: jahůdko, díky za informaci:-)

jahoda jahoda

24. 1. 2012 09:54

sanbibi: běžně zavařuji pro delší trvanlivost:-) potom vydrží v chladnu dlouho i měsíce... Jinak po otevření je lepší co nejdříve spotřebovat, jednou mi zůstalo trošku ve sklenici a asi po týdnu už byla plíseň:-O

maris maris

24. 1. 2012 09:38

sanbibi: já bych řekla, tak týden v lednici. Se zavařováním zkušenosti nemám, ale myslím, že by to šlo;-):-)

sanbibi

24. 1. 2012 09:11

holky jak dlouho to vydrzi v lednici? mohla bych to zavarit pro delsi trvandlivost?

maris maris

14. 10. 2011 08:25

Eliza: Eli, díky za fotky, mrzí mě, že to nebylo podle Tvých představ, ale ten bůček je luxusní:yes::-)) Tak snad příště;-)

Eliza Eliza

13. 10. 2011 22:35

Přidala jsem fotografie pro představu, jak to dopadne, máme-li libovější maso...Je to výborné, ale doporučuji použít poněkud prorostlejší. Já to tak příště udělám.

1 7 8 9 10 11 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci

Suroviny: víno bílé suché, sůl

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX