Babiččin koláč

Suroviny

300 g polohrubé mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
80 g moučkového cukru
100 g másla nebo rostliného tuku
1 lžíce medu
1 vejce
trochu mléka
tuk na vymazání plechu
pikantní zavařeninu na potření
cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s práškem smícháme. Přidamé cukr, rozdrobíme tuk a pomocí medu, vejce a mléka vypracujeme těsto.

  2. 2/3 těsta dáme do vymazané a vysypané koláčové formy, a těsto vymačkáme až do krajů.

  3. Potřeme zavařeniou a ozdobíme mřížkou ze zbývajícího těsta. Upečeme dorůžova. Upečený koláč pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Já použila pikantní rebarborovou marmeládu, ta mi v tom koláči bohužel nevynikla, jelikož je zelená, ale za to dobrá :-)

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Babiččin koláč

Tématické fráze: koláče recepty babiccin kolac babiččiny koláče babičiny koláče babičin štrůdl babiččin meruňkový koláč babiccin svestkovy kolac babicin kolac švestkovy kolač na ruby babiččin jablečný koláč babičin švestkový koláč babiččin jablečný koláč na ruby meruňkový koláč s pudinkem babiččiny babičin merunkový koláč babičin mazanec babiččiny recepty merunkový koláč babiččiny kolače s jablky babiccin mazanec babicinykolace babičiny recepty koláče