Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Nedělní oběd pro bohatýry se může skládat z pořádného kusu vepřového, knedlíků a podušeného zelí. Maso nakořeňte a nechte ho odležet. Pak teprve tepelně upravte. S voňavým zelíčkem a bramborovým knedlíkem to bude bašta.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 847 kJ / 2 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,47 g |
Tuky | 168,38 g |
Vláknina | 6,55 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 702 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 18,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček ořežeme od kůže a nakrájíme na tenčí plátky.
Krok 2: V misce smícháme olej, grilovací koření a 2 lžičky kmínu. Promícháme. V této směsi necháme bůček 1 hodinu odležet.
Krok 3: Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a položíme na plech. Posypeme cibulí nakrájenou na proužky a česnekem nakrájeným na kolečka. Přidáme Masox, bujón, posypeme kmínem, zalijeme trochou oleje a vodou. Bůček vložíme do trouby na mřížku a pod to dáme plech s kotletami.
Krok 4: Pečeme podle zkušeností s vlastní troubou do změknutí. Poté bůček vyndáme a šťávu u kotlet zahustíme moukou. Krátce zapečeme.
Krok 5: Zelí: Pórek a jarní cibulku nakrájíme na jemno. Dáme do hrnce restovat s troškou oleje. Poté zasypeme lžící hladké mouky a promícháme. Vložíme zelí, které neproplachujeme. Promícháme, zalijeme trochou vody a vaříme asi 15 minut. Dosolíme a můžeme dosladit.
Zveřejněno 5. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyQk
Moje poznámka
Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyQk
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 8 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 8 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 9 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 48 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 3 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 4 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 4 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 4 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 5 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 7 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 8 hodinami
Tématické fráze:
kanci pecene se zelim,
pečené kančí maso se zelím,
pečená kančí kýta se zelím,
kančí kýta se zelím,
pečené maso se zelím,
kančí maso se zelim,
pecene kanci se zelim,
vepřové maso s červeným zelím,
kanci maso s knedlikem a zelim,
vepřové maso s bramborovým knedlíkem,
kančí pečeně se zelím a knedlíkem,
peceny kanec se zelim,
pečená kančí kýta a zeli,
vepřové s červeným zelím,
maso s bramborovým knedlíkem,
veprova pecene s cervenym zelim,
kančí pečeně se zelím recept,
kančí se zelím,
vepřová pečeně se zelím,
kančí s knedlíkem a se zelím
Suroviny:
bůček,
kotleta,
cibule,
česnek,
kmín celý,
koření grilovací,
masox hovězí,
bujón zeleninový,
zelí kysané červené,
cibulka jarní,
pórek,
olej,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (7)