Karamel z mikrovnky
Příprava karamelu není náročná na suroviny, o to více péče vyžaduje samotná příprava. Důležitá je neustálá kontrola. Přeměna cukru na karamel je velmi rychlá, proto je nutné celý proces sledovat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 092 kJ / 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,06 g |
Tuky | 6,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nenahrazujte bílý cukr třtinovým, medem nebo jakýmkoliv sirupem. Nefungovalo by to. Nenechávejte cukr zhnědnout moc. Chutnal by pak spáleně. Správná barva je zlatavě medová.
Toto je ideální způsob vaření karamelu pro všechny, které se ho dosud bojí! Vždyť je tady tolik dobrých receptů s karamelem.
Použité nádobí dáme odmočit do studené vody a za chvilku ho máme čisté.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 9. 2010 18:24
Skvělý nápad
28. 9. 2010 18:19
Tak za tuhle radu jsem moc a moc vděčná. Díky!!! 12bodík posílám.
28. 9. 2010 18:08
Hello ty máš skvělé vychytávky, určitě vyzkouším
28. 9. 2010 17:53
Hello, bezva vychytávka, ukládám, určitě využiji
28. 9. 2010 17:37
+1dobrý nápad
28. 9. 2010 16:26
28. 9. 2010 15:44
Díky Hello, jdu na to.
28. 9. 2010 15:41
Díky za nápad,karamel se bojím dělat,tudíž ho neumím ,ale tohle už jde do oblíbených....mikrovlnky se nebojím
28. 9. 2010 15:39
Chocolate, pokud chcete pocákat dort, zcela jistě ho máte pomazaný krémem a karamel se nikam nevpije. Tak rychle tuhne, že na to nemá ani čas. A pokud ho smícháte s máslem, aby neztuhnul, bude asi lepit, tak ho necákejte moc hustě, aby se ozdoby neslily dohromady.
28. 9. 2010 15:04
Tak už jsem se tu naučila dělat knedlíky v mikrovlnce a musím říct,že už jiné nedělám.A teď vyzkouším karamel,věřím,že to bude taky vynikající.
28. 9. 2010 14:59
Chytré
28. 9. 2010 14:43
Výborný nápad
28. 9. 2010 14:23
Hello, šlo by tím karamelem nazdobit i piškotové srdce?Jde mi o to, že jsem pekla dceři k narozkám dortík z piškot.těsta a chtěla bych ho tím karamelem "pocákat" a bojím se, že se mi vpije.
28. 9. 2010 14:16
Hello, to je bezvadný nápad
28. 9. 2010 14:16
to je dobrý nápad
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 3 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 23 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 23 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 25 minutami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 1 hodinou
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 14 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: ozdoby z karamelu karamel karamel recept karamel v mikrovlnce mekky karamel recept na karamel karamel z mikrovlnky domaci karamel karamel z cukru vareni karamelu tvrdy karamel ozdoba z karamelu měkký karamel recept karamel ozdoby karamel na ozdoby jak dělat karamel recept karamel recept na měkký karamel domaci mekky karamel karamely recept
Suroviny: cukr krystal, máslo, šťáva citronová
Karamel z mikrovnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nO6E
30 názorů