Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamel z mikrovnky

Příprava karamelu není náročná na suroviny, o to více péče vyžaduje samotná příprava. Důležitá je neustálá kontrola. Přeměna cukru na karamel je velmi rychlá, proto je nutné celý proces sledovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 3 min

18 min (15 min příprava + 3 min tepelná úprava)

28. 9. 2010 14:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 092 kJ / 261 kcal
Bílkoviny0,06 g
Tuky6,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nenahrazujte bílý cukr třtinovým, medem nebo jakýmkoliv sirupem. Nefungovalo by to. Nenechávejte cukr zhnědnout moc. Chutnal by pak spáleně. Správná barva je zlatavě medová.

Toto je ideální způsob vaření karamelu pro všechny, které se ho dosud bojí! Vždyť je tady tolik dobrých receptů s karamelem.

Použité nádobí dáme odmočit do studené vody a za chvilku ho máme čisté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

misza misza

28. 9. 2010 18:24

Skvělý nápad:yes::yes:

Hambro Hambro

28. 9. 2010 18:19

Tak za tuhle radu jsem moc a moc vděčná. Díky!!! 12bodík posílám:-K.

Irrena Irrena

28. 9. 2010 18:08

Hello ty máš skvělé vychytávky, určitě vyzkouším:yes:

isindy isindy

28. 9. 2010 17:53

Hello, bezva vychytávka, ukládám, určitě využiji:yes:

mysulka mysulka

28. 9. 2010 17:37

:yes:+1dobrý nápad;-)

zdena 3

28. 9. 2010 16:26

:-K:-):-):-):yes:

chocolate

28. 9. 2010 15:44

Díky Hello, jdu na to:-8.

Jikotka Jikotka

28. 9. 2010 15:41

Díky za nápad,karamel se bojím dělat,tudíž ho neumím :-S,ale tohle už jde do oblíbených....mikrovlnky se nebojím :yes::yes::yes::-D

Hella Hella

28. 9. 2010 15:39

Chocolate, pokud chcete pocákat dort, zcela jistě ho máte pomazaný krémem a karamel se nikam nevpije. Tak rychle tuhne, že na to nemá ani čas. A pokud ho smícháte s máslem, aby neztuhnul, bude asi lepit, tak ho necákejte moc hustě, aby se ozdoby neslily dohromady.

Ivina Ivina

28. 9. 2010 15:04

Tak už jsem se tu naučila dělat knedlíky v mikrovlnce a musím říct,že už jiné nedělám.A teď vyzkouším karamel,věřím,že to bude taky vynikající.:yes:

Klikokatka

28. 9. 2010 14:59

Chytré :-) :yes:

Ivana Ch

28. 9. 2010 14:43

Výborný nápad;-);-):-))

chocolate

28. 9. 2010 14:23

Hello, šlo by tím karamelem nazdobit i piškotové srdce?Jde mi o to, že jsem pekla dceři k narozkám dortík z piškot.těsta a chtěla bych ho tím karamelem "pocákat" a bojím se, že se mi vpije.

zizala zizala (moderátorka)

28. 9. 2010 14:16

Hello, to je bezvadný nápad ;-):yes::yes:

savlinka savlinka

28. 9. 2010 14:16

to je dobrý nápad:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ozdoby z karamelu karamel karamel recept karamel v mikrovlnce mekky karamel recept na karamel karamel z mikrovlnky domaci karamel karamel z cukru vareni karamelu tvrdy karamel ozdoba z karamelu měkký karamel recept karamel ozdoby karamel na ozdoby jak dělat karamel recept karamel recept na měkký karamel domaci mekky karamel karamely recept

Suroviny: cukr krystal, máslo, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Karamel z mikrovnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nO6E